Miksi valita kivitalo?

Pitkäikäisyys, energiatehokkuus, hyvä sisäilman laatu, huoltovapaus, arvon säilyminen, asumismukavuus… Asetamme kodeillemme paljon vaatimuksia. Lammi Kivitalon tehtävänä on huolehtia, että ne täyttyvät.

Kun tavoitteena optimaalinen energia- ja kustannustehokkuus, on kivirunko erinomainen valinta. Kivi on ekologinen, energiatehokas ja erinomaisesti eristävä – massiiviset kiviseinät eristävät tehokkaasti niin pakkasta kuin ääntäkin.

Kiviseinät myös pitävät talosi lämpötilan miellyttävänä läpi vuoden, viilentäen kesäkuumalla ja pitäen lämmön tasaisena talvipakkasilla. Lisäksi kiviseinä eristää ulkotilan äänet vaimentaen melutasoa ja mahdollistaa sisätiloihin hyvän akustiikan.

Kivitalo on terve ja turvallinen

Kivi on paloturvallinen eikä se lahoa tai homehdu, sillä siinä ei ole orgaanisia ainesosia. Rakennuskiviemme nerokas rakenne tekee virheettömän rakentamisen helpoksi, turvaten siten talosi ilmanlaadun seinänsisäisiltä ongelmilta. Kivi on rakennusmateriaaleista kosteusteknisesti luotettavin. Siksi sitä suositellaankin käytettävän myös puutaloissa ainakin kosteiden tilojen seiniin.

Kivitalo on helppo asua ja hoitaa

Kivitalo ei vaadi jatkuvaa ylläpitoa ja maalaamista. Seinien jokainen piste kelpaa kiinnityskohdaksi, etkä joudu etsimään runkotolppia. Kivitalon seinät ja lattiat ovat hiljaiset eikä nurkissa narise. Helppohoitoinen kivitalo kestää sukupolvesta toiseen ja säilyttää arvonsa pitkälle tulevaisuuteen.

Kivi on ainutlaatuinen materiaali

Kivi tuo taloosi massiivisuutta ja vivahteikkaan muotokielen. Kivitalo sallii yksilölliset ratkaisut – se täyttää persoonalliset toiveesi ja tottelee arkkitehdin herkkää kynää. Kivitalo on helppo rakentaa tasamaalle tai rinteeseen – se taipuu haastavaankin rakennuspaikkaan. Voit suunnitella talosi juuri sellaiseksi, kuin haluat.