Lammin lämpökivet

Pien-, rivi- ja kerrostalojen ulkoseiniin soveltuva lämpökivi ovat paikallaan aina kun halutaan panostaa seinän lujuuteen, tiiviyteen, massiivisuuteen ja hyvään lämmöneristyskykyyn. Lämpökivi soveltuu erinomaisesti myös puu- ja hirsitalojen kellarikerroksiin. Samasta tuotteesta käytetään myös nimitystä lämpöharkko, eristeharkko, eristekivi tai valueristeharkko.

Lämpöharkot

  • LL500 on lämmöneristävyydeltään markkinoiden paras lämpöharkko. Sen avulla on helppo toteuttaa passiivi- ja lähes nollaenergiakohteet.
  • LL400 on kautta aikojen Suomen suosituin lämpöharkko. Se täyttää hyvin tämän päivän energiavaatimukset.
  • EMH350 soveltuu hyvin puolilämpimien tilojen seinämateriaaliksi. Tällaisia tiloja ovat mm. autotallit, perustukset ja varastotilat. EMH soveltuu myös teollisuuskohteisiin (maneesit, myymälät, hallit jne).
  • KK400 Lammi Kuorikivi on suunniteltu vastaamaan ammattilaisten tarpeisiin ja toiveisiin. Kuoressa on loistava iskunkestävyys ja se on valmis rapattavaksi heti valun jälkeen.  Lammi Kuorikivi soveltuukin erinomaisesti teknisesti haastaviin rakenteisiin, joissa on suuret lujuusvaatimukset, kuten kerrostaloihin, teollisuusrakennuksiin ja korkeisiin maanalaisiin rakenteisiin.

​Grafiitti-EPS – ekotehokas eristemateriaali

Lämpöharkon energiatehokkuus saavutetaan käyttämällä ekotehokasta grafiitti-EPS -eristettä. Sen erinomainen eristyskyky perustuu eristeen sisältämään grafiittiin, jonka ansioista suuri osa infrapuna- eli lämpösäteilystä heijastuu takaisin eikä pääse seinän läpi.

Grafiitti-EPS:n lämmöneristävyys on 20 % parempi kuin vastaavan EPS:n ilman grafiittihiukkasia. Samaan lämmöneristävyyteen pääsemiseksi voidaan eristepaksuutta siis pienentää perinteiseen EPS:ään verrattuna. Käytetyn raaka-aineen määrää voidaan vähentää samassa suhteessa ja näin pienentää tuotteen ympäristövaikutusta.

Helppoa ja nopeaa rakentamista

Lämpöharkkoja ei muurata, vaan ainoastaan ladotaan. Samassa yhteydessä rakenne raudoitetaan ja lämpöeristeiden saumat tiivistetään polyuretaanivaahdolla. Ladonnan jälkeen rakenteen ontelot valetaan täyteen betonimassalla. Näin syntyy luja rakenne, jonka tiiviys ja massiivisuus ovat omaa luokkaansa.