Yhä useampi kerrostalo rakennetaan harkoista

Lammin vuonna 2018 lanseeraama Lammi Kuorikivi® kasvattaa suosiotaan jopa 8 kerrosta korkeiden kerrostalorunkojen rakentamisessa. Harkko mahdollistaa yksilöllisemmän suunnittelun ja tehokkaamman rakentamisen.

Nopeasti ladottavat harkot helpottavat ja tehostavat kerrostalorakentamista etenkin kaupunkien keskusta-alueiden ahtailla tonteilla. Toisin kuin elementit, harkko ei vaadi työmaalle isoa nosturia tai välivarastointitilaa.

Hyvän saatavuuden ansiosta harkkojen toimitus työmaalle on nopeaa ja varmaa, mikä pitää osaltaan aikataulut ja kustannukset kurissa.

Harkko tuo tehokkuutta rakentamisen prosessiin:

  • Harkkojen latominen on helppoa
  • Kiven rakenteen ansiosta betonointi on helppoa
  • EPS-eriste kestää rakennusaikaista kosteutta hyvin
  • Rakennus on pinnoitettavissa heti

Harkkorakentaminen on myös joustavaa, sillä ladottavat harkot mahdollistavat suunnitelmien tarkennukset vielä rakennusvaiheessakin.

Ulkoseiniin ja väliseiniin

Lammin harkkotuotteita voidaan käyttää paitsi ulkoseinissä, myös kantavissa tai huoneiston välisissä seinissä. Ulkoseinien LL400 ja KK400 -eristeharkot korvaavat perinteiset sandwich- tai sisäkuorielementit. Kantaviin väliseiniin sopivat 150–300 mm:n muottiharkot. Valuharkot ladotaan ja valetaan työmaalla. Harkko toimii muottina ja loppurakenne vastaa saumatonta paikallavalurakennetta.

Asukkaat arvostavat kiven ominaisuuksia arjessa

Asukkailta harkoista rakennettu kerrotalo kerää kiitosta hyvästä äänieristyksestä sekä sisälämpötilan tasaisuudesta. Harkkotalo on talvella lämmin ja pysyy kesällä kauemmin miellyttävän viileänä. Lisäksi kiviseinä eristää ulkotilan äänet vaimentaen melutasoa ja mahdollistaa sisätiloihin hyvän akustiikan.

Tutustu kerrostalorakentamisen referensseihin »

Jätä meille tarjouspyyntö.

Käydään yhdessä läpi kohteeseesi soveltuva toimitussisältö.