Muurikivet osana pihasuunnittelua

Hyvin rakennettu piha hyödyntää tonttisi vahvuudet ja korjaa sen hankalat kohdat toimiviksi. Ajoluiskien laatoitus tai asfaltointi, tukimuurit, jätekatos, pihan istutukset, nurmikko, kävelypolut, ulkovalaisimet ja muut ratkaisut tekevät pihastasi viihtyisän ja toimivan.

Pihan tekninen toimivuus on oleellista myös rakennusten kestävyydelle. Esimerkiksi sadevedet on ohjattava hallitusti pois katolta ja piha-alueelta.

Kaunis piha on osa kotisi julkisivua ja nostaa sen arvoa. Hyvin suunniteltu ja oikeista materiaaleista rakennettu piha kestää useiden sukupolvien käyttöä eikä vaadi jatkuvaa huoltoa. Kivi on materiaalina erittäin kestävä ja helppohoitoinen. Lisäksi se tarjoaa lähes rajattomasti mahdollisuuksia luovaan, esteettiseen pihasuunnitteluun.

Pihasuunnittelijan apu ja näkemykset auttavat yhtälailla aloittelevaa kuin kokenuttakin viherpeukaloa muuttamaan ideat kukoistavaksi pihaksi. Hyvä ennakkosuunnittelu pitää pihan työkustannukset kurissa.

Muurikivet – Vakaa ja vaikuttava muuri

Muuri on paitsi näyttävä elementti pihapiirissäsi, myös käytännöllinen ratkaisu pihan rajaamiseen ja jakamiseen sekä rinnetontin pengertämiseen ja tukemiseen.

Pengertämällä teet haastavasta rinnetontista toimivan. Tue penkereet muurilla tukeviksi ja maan painetta kestäviksi ja liitä muuriin tarvittavat rakenteet kuten kaiteet ja valaisimet.

Muuriin voidaan upottaa varsin näyttävä valaistus. Valo siivilöityy häikäisemättömästi säleiköstä. Muotokieli on muurikiveen sointuva. Valaise kulkureitit, korosta pihan kauniita muotoja ja luo pihallesi tunnelmaa valon avulla!

Muuri-tuotteillamme kokemattomampikin pihanrakentaja tekee muurit, pengerrykset ja aidat huoliteltuina ja kestävästi. Muurikiven suuret valuaukot lisäävät valettavan muurin lujuutta.

Valmiit pääty- ja kansikivet viimeistelevät sopusuhtaisen ulkonäön. Muuri sopii jopa 3 metriä korkeisiin tukirakenteisiin. Järkähtämättömän perustuksen muurille teet helpoiten TASSU-valmisanturamuoteilla.

Muurikivestä voi myös tehdä kukkapenkkejä, istutusaltaita, reunakiveyksiä ja portaita. Viimeistele maisemointi luonnonkivillä.