Talotarinat

Lammi Kivitalon rakentajilla on jokaisella erilainen tarina kerrottavanaan. Lue miksi asiakkaamme ovat päätyneet valinnassaan juuri Lammi Kivitaloon, miten talo muovautui haaveesta toteutusvalmiiksi ja minkä vaiheiden kautta he pääsivät muuttamaan omaan kotiin.

Saat myös runsaasti rakentajien omiin kokemuksiin perustuvia neuvoja. Ne kannattaa lukea huolella – vältyt monelta turhalta virheeltä ja saat projektiisi yllättäviäkin näkökulmia.

Järvimaiseman ehdoilla

Kolmihenkisen perheen kivitalokodissa yhdistyvät omakotitalon ja kesämökin parhaat puolet. Kaunista järvimaisemaa voi ihailla lähes jokaisesta huoneesta ja rannan puolelle rakennettu terassi yhdistyy saumattomasti kodin oleskelutiloihin. Kestävin ja klassisin valinnoin sisustettu koti ei kaipaa muutoksia. Lue, miten miten tämän Lammi-kodin suunnittelu ja toteutus eteni.

Maailman onnellisin koti

Suomi on maailman onnellisin maa ja Pirkkala sen onnellisin paikkakunta. Pirkkalan uljain rakennus, 400-neliöinen kivitalo on arvatenkin maailman onnellisin koti. Pari vuotta sitten valmistunut kahden kerroksen kivitalo tarjoaa asumiseen täydellisyyttä hipovat puitteet. Lue, miten syntyi täydellinen loppuelämän koti.

Näyttäviä neliöitä

Viivi ja Antti Rintasen kivitalossa kiteytyvät kaikki pariskunnan asumisen unelmat. Toteutumisen eteen on tehty rutkasti töitä itse, mutta sen lisäksi pariskunta uskalsi luottaa myös rakennustiimiin mukaan valittuihin ammattilaisiin. Lue, miten lapsiperheen hanke eteni.

Klassikko jo syntyessään

Huoleton ja helppohoitoinen! Kiireisen arjen vastapainoksi haluttiin koti, jossa voi rentoutua rauhassa ilman turhaa stressiä. Omistajan ehdoton valinta oli kivitalo, joka kestää aikaa myös tyyliltään. Lue, miten Säkyläläinen Tero Hulmi päätti lopultakin toteuttaa unelmansa kivitalosta.

Koti Kuorikivestä

Tamperelainen Mikko Pöyhölä halusi rakentaa perheelleen haaveidensa talon, jonka materiaalit olisivat mahdollisimman laadukkaita ja toteutus sekä viimeistely moitteettomia. Koti on rakennettu Lammi Kuorikivi® -harkoilla, mikä mahdollisti rappauksen heti pystytyksen jälkeen. Lue Suomen ensimmäisen Lammi Kuorikivi -kodin rakentamisesta, jossa omaa työtä ei ole säästelty.

Vahvoja värejä ja tunnelmallisia tiloja

Useamman vuoden asuinkokemus uudessa kodissa on vain vahvistanut pariskunnan aiempia mielikuvia Lammi Kivitaloista. Aikoinaan kotia ryhdyttiin suunnittelemaan ja rakentamaan ajatuksella, että se tehdään mahdollisimman laadukkaista materiaaleista ja pieteetillä unelmat toteuttaen, sillä se tulee olemaan loppuelämän koti. Lue, miten hankkeen toteutus eteni.

Laatutietoisen lapsiperheen unelma

Espoossa sijaitseva Lammi Kivitalo täyttää laatutietoisen lapsiperheen vaatimukset. Koti on suunniteltu arjen helppous edellä ja ratkaisuissa on kiinnitetty huomiota myös siihen, että tilaa riittää ystävien ja sukulaisten kanssa vietettäviä juhlia ajatellen. Lue, millainen kokemus perheen ensimmäinen rakennushanke oli.

Rakentajaksi sattuman kautta

Kivitalorakentajaksi voi päätyä myös sattuman kautta. Espoolaisen perheen piti nimittäin muuttaa kerrostaloon, mutta toisin kävi. Nyt perhe asuu uudessa kivitalokodissaan, jossa yhdistyvät edellisen kodin hyvät puolet ja kerrostalohaaveisiin liittyneet arjen helppous ja mainio sijainti. Lue perheen matkasta omaan kivitaloon.

Santaranta – talo luonnon ehdoilla

Santarannan on piirtänyt Eric Lloyd Wright, jonka tavaramerkki on orgaaninen arkkitehtuuri. Talossa ei ole yhtään 90° kulmaa. Haasteena oli siis saada rakennusharkot leikattua vaadittuihin 30° ja 60° asteen kulmiin. Lue Simo ”Sipe” Santapukin kokemukset vaativasta mutta palkitsevasta projektista.

Villa Valo – enemmän kuin koti

Talon isännän Seppo Ylä-Herttualan työ vaatii paljon edustamista. Siksi tarkoituksena oli rakentaa edustuskelpoinen, loistokas ja kestävä koti kauniille paikalle suomalaiseen järvimaisemaan. Lue miten pitkään suunniteltu kohde nousi lopulta Kuopion asuntomessualueelle.

Villa Senior kiteytyy yhteen teemaan: meri

Lars-Eric ja Viola Thylinin taloprojektissa toimitukset ja palvelu toimivat moitteetta koko projektin ajan – niin kuin todellisilta ammattilaisilta voi odottaakin. Yhteyshenkilöt olivat helposti tavoitettavissa, mikä on tärkeää asiakkaan turvallisuudentunteen kannalta. Lue miten upea talo nousi Pohjanlahden rannalla, aivan meren tuntumaan.