Ladottavat ja valettavat betonimuottikivet

Lammin Betoni Oy toi ensimmäisenä markkinoille valettavan betonikiven 1970-luvun alkupuolella. Vuosikymmenten aikana muottiharkot ovat kehittyneet ja niistä on saatu valtava määrä käyttökokemusta. Lammin muottikivet ovatkin turvallinen valinta nykypäivän vaativalle rakentajalle.

Tarkasti määrämitassa

Muottikivien pystymitta on timanttihiottu tarkasti määrämittaan. Tämän ansiosta korkeatkin rakenteet on helppo ja nopea asentaa. Myös valmiit pääty- ja kulmakivet helpottavat työskentelyä. Muottikivirakenteissa raudoituksen suojabetonin paksuus saadaan aina riittäväksi. Raudoitettuna muottikivillä saadaan massiivinen, tiivis ja luja, hyvin ääntä eristävä, palamaton ja lahoamaton rakenne. Ennen valua muottikivirakenteen sisään voidaan asentaa tarvittava tekniikka. Näin työläältä seinän roilotukselta vältytään kokonaan.

Monipuoliset käyttökohteet

Muottikivi soveltuu yksinkertaisen työtekniikan ansiosta niin ammattilaisen kuin omatoimirakentajankin käyttöön. Kivien käyttökohteiksi sopivat erityisesti perustukset, maanpaineseinät sekä kantavat, osastoivat seinät. Myös tukimuurit, maakellarit ja etenkin ahtaissa tiloissa tehtävät rakenteet – kuten hissikuilut, uima-altaat, siilorakenteet ja saneerauskohteet – ovat omiaan muottikivillä rakentamiseen. Päätyponttien avulla kivet tukeutuvat toisiinsa. Luja, tiivis ja saumaton muottiharkkoseinä tarjoaa optimaalisen pinnoitusalustan kaikille pinnoitteille.