Lisää asuinneliöitä kellarilla

Kellari on paljon enemmän kuin vain puolilämmin tai kylmä tila. Kellarikerroksiin sijoitetaan usein esimerkiksi sauna- ja pesutilat tai jopa kokonainen spa-osasto. Saunaosaston jatkeena on usein erillinen takka- tai oleskeluhuone. Mikäli tonttityyppinä on rinnetontti, voidaan maata vasten oleville ulkoseinille sijoittaa varastot, tekniset tilat ja usein myös kodinhoitohuone. Kellarikerros voidaan rakentaa niin kivi-, puu- kuin hirsitaloon.

Muunneltavuutta ja vapautta suunnitteluun

Maanalaisten harkkoseinien rakentamiseen soveltuvat parhaiten nimenomaan valettavat eristeharkot erinomaisen kestävyytensä ansiosta. Valuharkot on varustettu reilun kokoisilla pystysuuntaisilla valuonteloilla, jolloin rakenteeseen pystytään asentamaan vaakaterästen lisäksi myös pystysuuntaiset betoniteräkset. Tällöin seinät voidaan mitoittaa maanpainetta vastaan pystysuunnassa.

Tämä lisää harkkoseinän kestävyyttä, eikä erillisiä ulkoseinää tukevia kantavia väliseiniä  tarvita. Tällöin tilasuunnittelu valuharkoilla toteuttuun kellariin on vapaampaa – väliseinien paikan määrää huonejärjestys eikä toisinpäin.

Toimitussisältö niin kuin haluat

Pystymme tarjoamaan kellarikohteisiin tarvitsemasi toimitussisällön pelkistä harkoista valmiisen kokonaisuuteen. Emme urakoi kellarikohteita, mutta yhteistyöverkostomme kautta löytyvät tekijät, jotka voivat halutessasi pystyttää kellarikerroksen.

Jätä meille tarjouspyyntö ja käymme yhdessä läpi kohteeseesi soveltuvan toimitussisällön.