Medialle

Tälle sivulle tuomme tietoa ja tiedotteita Lammin Betoni Oy:n ajankohtaisista asioista.

 

Tiedote 2.11.2023

Suomen kovimmat löivät kättä päälleSuomen urheilutaivaan kirkkaimpiin tähtiin lukeutuva Iivo Niskanen ja laadukkaista kivitaloistaan tunnettu Lammin Betoni ovat solmineet monivuotisen yhteistyösopimuksen. Nyt solmittu sopimus käsittää vähintään kaudet 2023–2026 ja se pohjautuu yhteisen arvomaailman jakamiseen.

Kivenkovasta työskentelystään tunnettu Iivo Niskanen on yksi Suomen kautta aikojen menestyneimpiä urheilijoita, maailmanmestari ja kolminkertainen olympiavoittaja. Lammi puolestaan tunnetaan toimialansa suunnannäyttäjänä, joka Lammi Kivitalo -tuotemerkillä on ollut lähes kahdenkymmenen vuoden ajan Suomen ostetuin kivitalotoimittaja. Molemmat, Iivo ja Lammi ovat keskittyneet laadukkaaseen tekemiseen, pitkäjänteiseen työskentelyyn ja parhaan lopputuloksen tavoittelemiseen. Näistä syistä yhteistyön aloittaminen tuntui kovin luontevalta molemmille osapuolille.

”On ilo ja kunnia päästä tekemään yhteistyötä Iivon kaltaisen huippu-urheilijan kanssa. Yhteistyön merkityksellisyyttä lisää se, että jaamme hänen kanssaan hyvin samanlaiset arvot. Suomalaisuus, perhearvot ja pitkäjänteinen, laadukas tekeminen ohjaavat molempien toimintaa”, Lammin markkinointi- ja kehityspäällikkö Markus Inkiläinen kertoo.

Iivo Niskaselle yhteistyö nivoutuu osaksi lähivuosien tärkeimpiä projekteja. Niskasen perhe on aloittamassa oman kivitalon rakentamista samalla, kun harjoittelun päätavoite on Val di Fiemmen olympialaisissa.

”Meidän perheemme arjessa koti on vahvasti keskiössä. Palautumisen lisäksi iso osa harjoittelustakin tapahtuu kotoa käsin. Tontti Kuopiosta meiltä löytyy jo ja kivitalohaaveiden myötä Lammi on näyttäytynyt meille todella laadukkaana yrityksenä, jonka valmistaman kodin haluaisin itsekin tulevaisuudessa rakentaa”, Niskanen kertoo.

Rakennusalan yritykselle päätös yhteistyön aloittamisesta on poikkeuksellinen
Rakennusalan vallitsevassa laskusuhdanteessa moni alan yritys supistaa kulurakennettaan ja usein säästöt kohdistuvat markkinointiin. Lammillakin asiaa on pohdittu tarkasti ja päätös yhteistyön aloittamisesta Niskasen kanssa ei ollut itsestäänselvyys, sillä nyt solmittu sponsorointisopimus on yrityksen historian suurin.

”Olisi helpompaa kulkea tällaisena aikana samassa vanavedessä muiden alan yritysten mukana ja vain tyytyä kulujen leikkaamiseen, mutta meillä tämä tilanne nähdään mahdollisuutena. Yrityksen perustanut isoisäni opetti, että hyvinä aikoina pitää kerryttää taloudellista puskuria ja varautua siihen, että laskusuhdanteissa pystytään investoimaan. Yhteistyön aloittaminen Iivon kanssa tällaisena aikana noudattaa juuri näitä oppeja”, sanoo perheyrityksessä kolmannessa sukupolvessa työskentelevä Inkiläinen.

Niskaselle juuri tämä asenne oli ratkaisevaa keskusteluissa Lammin kanssa.
”Lammin kanssa keskustelut kumppanuudesta ovat olleet alusta asti erittäin mukavia ja synnyttäneet molemminpuolista luottamusta. Lammi pitkäikäisenä perheyrityksenä edustaa samanlaisia arvoja kuin minä ja on ollut hienoa kuulla, miten he ovat hoitaneet myös yhtiön taloutta esimerkillisellä tavalla. Olen erittäin otettu, että Lammilta löytyi näkemystä ja rohkeutta investoida yhteistyöhön kanssani, huolimatta haastavasta suhdanteessa rakennusalalla”, hän sanoo.

Lammin Betoni Oy
Lammi on vuonna 1956 perustettu suomalainen kolmannen sukupolven perheyritys ja kivirakentamisen pioneeri. Vuosikymmenten aikana alaa muovanneet tuoteinnovaatiot tekivät jo kauan sitten Lammista kivirakentamisen suunnannäyttäjän. Tänään Lammi on elinvoimainen ja vakavarainen alan markkinajohtaja, joka valmistaa huippulaadukkaita harkko- ja perustustuotteita, joista syntyy kunnianhimoisia ja yksilöllisiä kivitaloja. Lammin tekemistä ohjaa halu olla yritys, jonka toimia ala seuraa ja jonka taloista perheet haaveilevat.

Lisätietoja:
Markus Inkiläinen, Markkinointi- ja kehityspäällikkö, Lammin Betoni Oy
+358 207 530 408, markus.inkilainen@lammi.fi

Kuvat: Lammin Betoni Oy. Saatavilla: pauliina.vesinen@lammi.fi


Tiedote 16.2.2023

Lammi Kivitalon vastuulliset muodot

Lammi Kivitalojen suunnittelukilpailussa etsittiin uusia kivitaloarkkitehtuurin
muotoja ja ratkaisuja nyt jo toista kertaa. Kahdessa kilpailukategoriassa keskityttiin yrityksen vastuullisuusohjelman mukaisesti kustannus- ja materiaalitehokkaisiin kivitaloihin sekä vähähiilisiin ja mahdollisimman energiaomavaraisiin kivitaloihin.

Korkeatasoinen kilpailu tuotti Lammin Ideakirjaan kolme upeaa talomallia, joissa yhdistyvät kestävät tulevaisuuden arvot, kiinnostava arkkitehtuuri sekä suomalaisen pientalorakentajan toiveet. Jokainen suunnittelija on tehnyt poikkeuksellisen inspiroivan pohjaratkaisun, johon tulevan asukkaan on helppo visioida myös mahdolliset omat toiveensa. Jokainen uusista malleista täydentää Lammin aiempaa mallivalikoimaa. Erityisesti mallisto kasvaa klassisen tyylikkäillä, kustannustehokkailla ratkaisuilla.

Kilpailun tuomaristo arvioi töitä niin arkkitehtuurin, rakenteiden kuin pohjaratkaisujenkin näkökulmista. Lammin edustaja ja tuomariston puheenjohtaja Markus Inkiläinen pitää suunnittelukilpailua hyvänä tapana etsiä uusia vastuullisia talomalleja. Vähähiilisessä rakentamisessa huomioidaan erityisesti rakennusosien materiaalit ja alkuperä, rakennuksen mahdollisimman pitkä elinkaari, sekä energiatehokkuus. Energiatehokkuuden parantaminen on yksi rakentamisen tehokkaimpia keinoja hillitä päästöjä. Hyvällä suunnittelulla on valtava vaikutus kivitalon vastuullisuuteen.

Laadukas suunnittelu varmistaa talon pitkäikäisyyden muunneltavuudellaan

Suunnittelukilpailun voitti Oladeji Akintimehin suunnittelema talomalli Lumi. Lumi on vaikuttava, loppuun asti mietitty kilpailutyö, jossa energiatehokkuus ja pitkäikäisyys on huomioitu. Ratkaisuissa on ajateltu talon elinkaarta niin rakentamisen kuin asumisen näkökulmista ja mm. auringon lämpöenergian huomioiminen on ollut suunnittelun keskiössä. Tilaratkaisussa on panostettu tehokkaaseen ja arjessa toimivaan, mutta ilmavaan pohjaratkaisuun ja myös tuleville asukkaille on haluttu jättää helppoja muuntelun mahdollisuuksia. Takka on sijoitettu optimaalisesti talon keskiöön ja valon kulkua on selvästi mietitty kokonaisuutena.

Kilpailussa toiselle sijalle ylsi Marzia Amanin suunnittelema talomalli Verso, jossa on klassinen aikaa kestävä muotoilu. Kattokulma on erinomainen aurinkopaneelien hyödyntämiseen. Erilliset siivet mahdollistavat huippuvaloisan olohuoneen.
Suunnitelmassa on huomioitu hyvin myös eri Lammi Harkkojen käyttö.

Kolmannen palkinnoin sai Pekka Kuusjärven talomalli Usva. Se sai tuomaristolta kiitosta kompaktista ja kustannustehokkaasta kokonaisuudesta, joka täyttää hienosti kilpailukategorian vaatimukset. Talossa on huomioitu iso keittiö ja runsaasti säilytystilaa – yhdistettynä kivitalon tyylikkyyteen.

Lisätietoja:
Enni Rautiainen, Markkinointi- ja viestintäasiantuntija, Lammin Betoni Oy
+358 207 530 457, enni.rautiainen@lammi.fi

Markus Inkiläinen, Markkinointi- ja kehityspäällikkö, Lammin Betoni Oy
+358 207 530 408, markus.inkilainen@lammi.fi

 

Lammin Betoni on vuonna 1956 perustettu perheyritys ja kivirakentamisen pioneeri. Vuosikymmenten aikana alaa muovanneet tuoteinnovaatiot tekivät jo kauan sitten Lammista kivirakentamisen suunnannäyttäjän. Tänään Lammi on elinvoimainen ja vakavarainen alan markkinajohtaja, joka valmistaa huippulaadukkaita harkko- ja perustustuotteita, joista syntyy kunnianhimoisia ja yksilöllisiä kivitaloja. Yrityksen tuotantolaitokset sijaitsevat Lammilla, Vantaalla ja Dabrowa Gorniczassa Puolassa. Lammin asiakkaita ovat rakennusalan ammattilaiset ja omakotitaloja rakentavat perheet.

 

Tiedote 13.1.2023

Suunnittelukilpailun voittajat on nyt valittu

Lammi Kivitaloilla on pyrkimys monin tavoin edistää suomalaisen kivitaloarkkitehtuurin vastuullisuutta. Järjestimme jo perinteeksi muodostuneen suunnittelukilpailun loppu vuodesta 2022. Kilpailussa oli kaksi kategoriaa: kustannus- ja materiaalitehokas kivitalo sekä vähähiilinen ja energiaomavarainen kivitalo.

Suunnittelukilpailumme tavoitteena on löytää uusia ideoita ja harkkorakentamisen ratkaisuja pientalorakentamiseen ja arkkitehtuuriin. Saimme määräpäivään mennessä huikean määrän kilpailutöitä, ja olemme erittäin ilahtuneita aiheen herättämästä kiinnostuksesta. Kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille!

Kilpailun tuomaristo arvioi töitä niin arkkitehtuurin, rakenteiden kuin pohjaratkaisujenkin näkökulmista. Lammin edustaja ja tuomariston puheenjohtaja Markus Inkiläinen pitää suunnittelukilpailua hyvänä tapana etsiä uusia vastuullisia talomalleja. Vähähiilisessä rakentamisessa huomioidaan erityisesti rakennusosien materiaalit ja alkuperä, rakennuksen mahdollisimman pitkä elinkaari, sekä energiatehokkuus. Energiatehokkuuden parantaminen on yksi rakentamisen tehokkaimpia keinoja hillitä päästöjä. Hyvällä suunnittelulla on valtava vaikutus kivitalon vastuullisuuteen.

Kilpailun lopputuloksena yritys lunastaa talomallistoonsa kolme uutta mallia. Jokainen niistä täydentää nykyistä valikoimaa. Erityisesti mallisto kasvaa klassisen tyylikkäillä kustannustehokkailla ratkaisuilla. Kolme voittajatyötä ovat suunnitelleet Oladeji Akintimehin, Pekka Kuusijärvi ja Marzia Amani. Voittajatyöt tullaan julkaisemaan palkinnonjakotilaisuudessa helmikuussa 2023. Onnittelut voittajille!

 

Lisätietoja:
Enni Rautiainen, Markkinointi- ja viestintäasiantuntija, Lammin Betoni Oy
+358 207 530 457, enni.rautiainen@lammi.fi

Markus Inkiläinen, Markkinointi- ja kehityspäällikkö, Lammin Betoni Oy
+358 207 530 408, markus.inkilainen@lammi.fi

 

Lammin Betoni on vuonna 1956 perustettu perheyritys ja kivirakentamisen pioneeri. Vuosikymmenten aikana alaa muovanneet tuoteinnovaatiot tekivät jo kauan sitten Lammista kivirakentamisen suunnannäyttäjän. Tänään Lammi on elinvoimainen ja vakavarainen alan markkinajohtaja, joka valmistaa huippulaadukkaita harkko- ja perustustuotteita, joista syntyy kunnianhimoisia ja yksilöllisiä kivitaloja. Yrityksen tuotantolaitokset sijaitsevat Lammilla, Vantaalla ja Dabrowa Gorniczassa Puolassa. Lammin asiakkaita ovat rakennusalan ammattilaiset ja omakotitaloja rakentavat perheet.

 

 

Tiedote 3.10.2022

Lammi Kuorikivi® innovatiivisen
betonielementin perustana

Lammi on jälleen viemässä tietotaidollaan rakennusalaa eteenpäin – nyt yhteistyössä alan toisen huipputoimijan, Consolis Parman, kanssa. Lammi ja Parma lanseeraavat
Finnbuild 2022 -messuilla elementti-innovaation, joka yhdistää Lammi Kuorikivi®-valueristeharkon julkisivu-ominaisuudet elementtirakentamisen nopeuteen.

Lammi ja Parma ovat molemmat oman alansa ammattilaisia, joilla on ollut halua ja resursseja panostaa myös pitkäjänteiseen tuotekehitystyöhön. Siksi yhteinen kehityshanke on ollut mielekäs ja pitkälle kantava molemmille yrityksille.

Lammin neljä vuotta sitten lanseeraama Kuorikivi-harkkotuoteperhe on kasvattanut jatkuvasti asemaa niin rivitalojen kuin 5–8 kerrosta korkeiden kerrostalojen rakentamisessa. Julkisivun nopea pinnoitettavuus ja harkon hyvät ominaisuudet työmaalla ovat vakuuttaneet ammattirakentajat. Lammin tuotekehitys alkoikin jo varhaisess vaiheessa kartoittamaan, miten näitä ominaisuuksia voisi hyödyntää myös betonielementtirakentamisessa.

Yhteistyöstä hyötyy koko ala
Parma on elementtirakentamisen ammattilainen, jolla on Lammin tavoin vahvaa tuotekehitysosaamista. Uusi innovaatio perustuu Kuorikiven lisäksi Parman noin 15 vuotta sitten kehittämään PARMArappaus-ratkaisuun. Uusi tuote laajentaakin tulevaisuuden näkymiä niin harkko- kuin elementtirakentamisessa.

Kahden vuoden intensiivisen kehitystyön, pilotoinnin ja tuotetestauksen jälkeen syksyn 2022 Finnbuild-messuilla nähdään PARMArappausblock-nimellä myytävä julkisivuratkaisu, joka on teknisiltä ominaisuuksiltaan huippuluokkaa: vähähiilinen, iskunkestävä, ääntä eristävä, säänkestävä ja paloturvallinen.

Vastuullisuus kantaa sadan vuoden päähän
Tuotekehitystyössä vähähiilisyys ja vastuullisuus on huomioitu useasta näkökulmasta. Tuotteen kantava sisäkuori voidaan helposti mitoittaa 100 vuoden suunnittelukäyttöiälle ja sen betonilaatuna käyttää vähähiilisiä betonilaatuja.

Elementin lämmöneristeenä käytetään 175 mm paksua, kosteuden kestävää ja energiatehokasta grafiitti-EPS-eristettä. Eristemateriaaliksi on saatavilla myös vähähiilisempi, biomassapohjainen Luonto-eriste.

Tuotteen valmistuksessa oleellisten Lammi Kuorikivi®-blockien hiilijalan- ja kädenjälki on todennettu verifioiduilla EPD-ympäristöselosteilla. Tuotteet valmistetaan paikallisesti Suomessa ja vastuullisuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota koko toimitusketjussa.

 

Lisätietoja:
Enni Rautiainen, Markkinointi- ja viestintäasiantuntija, Lammin Betoni Oy
+358 207 530 457, enni.rautiainen@lammi.fi

 

Markus Inkiläinen, Markkinointi- ja kehityspäällikkö, Lammin Betoni Oy
+358 207 530 408, markus.inkilainen@lammi.fi

 

Petri Kähkönen, Markkinointipäällikkö, Consolis Parma
+358400580356, petri.kahkonen@consolis.com

 

Kuvat: Lammin Betoni Oy. Saatavilla: enni.rautiainen@lammi.fi

 

www.lammi.fi, @lammikivitalot, #lamminbetoni #parma #parmarappausblock #kuorikivi 

Lammin Betoni on vuonna 1956 perustettu perheyritys ja kivirakentamisen pioneeri. Vuosikymmenten aikana alaa muovanneet tuoteinnovaatiot tekivät jo kauan sitten Lammista kivirakentamisen suunnannäyttäjän. Tänään Lammi on elinvoimainen ja vakavarainen alan markkinajohtaja, joka valmistaa huippulaadukkaita harkko- ja perustustuotteita, joista syntyy kunnianhimoisia ja yksilöllisiä kivitaloja. Yrityksen tuotantolaitokset sijaitsevat Lammilla, Vantaalla ja Dabrowa Gorniczassa Puolassa. Lammin asiakkaita ovat rakennusalan ammattilaiset ja omakotitaloja rakentavat perheet.

 

www.parma.fi, @parmaconsolis, #lamminbetoni #parma #parmarappausblock #kuorikivi 

Parma Oy on Suomen suurin betonielementtien valmistaja. Olemme rakentamisen ammattilaisten läheinen kumppani ja pientalorakentajien luotettava elementtitoimittaja. Keskitymme tarjoamaan ratkaisuja ja tuotteita sellaisiin rakennushankkeisiin, joissa olemme kiistattomasti toimialan ykkösiä. Kuulumme kansainväliseen Consolis-konserniin ja työllistämme yli 650 henkilöä.

 

 

Tiedote 18.5.2022

Kahden sukupolven kodit luonnonkauniissa
maisemassa Naantalin Asuntomessuilla 2022

Luonnonmaan saaren maisemiin on rakentunut uusi asuinalue Lounatuuli. Alueella on kaksi Lammi Kivitaloa, joilla on upea yhteinen tarina. Ekmanin perheen kaksi sukupolvea rakensivat uudet kotinsa alueelle, joka on aikaisemmin ollut suvun omistuksessa.
Molemmat kohteet on suunnitellut Kaarle Koivukangas, jonka työn keskiössä on ollut
ympäröivän luonnon huomioiminen.

Vuoden 2022 Asuntomessut järjestetään 15.7.-14.8. aurinkoisessa Naantalissa upealla Luonnonmaan saarella, aivan Muumien naapurissa. Lounatuuleksi nimetystä asuntomessualueesta valmistuu ihastuttava, merellinen ja luonnonläheinen asuinalue, joka rakentuu saariston luontoa kunnioittaen jyhkeiden kallioiden päälle. Yksi asuntomessujen teemoista on luonnon kunnioitus, joka on ollut mukana alueen ja sen talojen suunnitteluvaiheesta lähtien.

Kuva: Torppa Rauhala tarjoaa arjen kauneutta kahdelle aikuiselle, uusi koti on rakennettu rakkaisiin merimaisemiin.

Kaksi kotia luonnon keskellä

Torppa Rauhala on saanut nimensä isovanhempien tilalta, jonka vanhojen hedelmäpuiden alle rakentuu nyt uuden asuinalueen yhteinen leikkipuisto. Rakkaisiin maisemiin nouseva moderni talo on suunniteltu kahden aikuisen kauniiksi ja toimivaksi kodiksi. Isot ikkunapinnat tuovat meren ja valon sisään kaikkialle: pääsisäänkäynnille, keittiön aamiaistiskille, ylä- ja alakerran oleskelutiloihin ja autokatokseen. Jopa saunan lauteilla istuessa ihaillaan maisemaa, joka avautuu alas lahdelle ja metsäisen mäen rinteeseen.

”Alusta asti oli selvää, että uusi talomme on kivitalo. Melko pian valintamme oli Lammi-Kivitalot. Suunnittelijana toimi Kaarle Koivukangas, jonka kanssa yhteistyö oli sujuvaa, vaikka usein tulimme suunnittelijan luo täysin uusilla ajatuksilla, joista Kaarle sitten taas lähti muokkaamaan taloa.” (Päivi ja Timo Ekman)

Kuva: Rauhalanrinteestä löytyy tilaa kaikille ja kaikelle.

Rauhalanrinne on pikkulapsiperheen koti, jonka tarkasti mietityt tilaratkaisut palvelevat tässä hetkessä, mutta joustavat elämänmuutoksissa. Myös arjen toimivuutta on tehostettu huolellisesti mietityillä ratkaisuilla. Esimerkiksi pyykkihuolto, kodinhoito ja vaatehuone on keskitetty yhteen tilaan, jonne johtaa pyykkikuilu yläkerran WC:stä. Tilava autotalli taas helpottaa elämää, kun kauppakassit voi kantaa autosta suoraan keittiöön.

Lammi Kivitalo on aina omistajansa näköinen koti

Lammi Kivitalon suunnittelu voidaan aloittaa esimerkiksi jostain talomallistomme lähes 40 kohteesta, räätälöidä sitä toiveiden mukaan tai käyttää oman ideoinnin pohjana. Suunnittelun lähtökohtina ovat aina asukkaan mieltymykset, haaveet ja elämäntapa. Lopputuloksena syntyy koti, jollaista ei ole toista.

Lisätietoja:
Enni Rautiainen, Markkinointi- ja viestintäasiantuntija, Lammin Betoni Oy
+358 207 530 457
enni.rautiainen@lammi.fi

Markus Inkiläinen, Markkinointi- ja kehityspäällikkö, Lammin Betoni Oy
+358 207 530 408
markus.inkilainen@lammi.fi

Kuvat: Lammin Betoni Oy. Saatavilla: enni.rautiainen@lammi.fi

www.lammi.fi, @lammikivitalot, @torpparauhala, @rauhalanrinne , #lammikivitalo

Lammin Betoni on vuonna 1956 perustettu perheyritys ja kivirakentamisen pioneeri. Vuosikymmenten aikana alaa muovanneet tuoteinnovaatiot tekivät jo kauan sitten Lammista kivirakentamisen suunnannäyttäjän. Tänään Lammi on elinvoimainen ja vakavarainen alan markkinajohtaja, joka valmistaa huippulaadukkaita harkko- ja perustustuotteita, joista syntyy kunnianhimoisia ja yksilöllisiä kivitaloja. Yrityksen tuotantolaitokset sijaitsevat Lammilla, Vantaalla ja Dabrowa Gorniczassa Puolassa. Lammin asiakkaita ovat rakennusalan ammattilaiset ja omakotitaloja rakentavat perheet.

 

 

Tiedote 25.5.2021

Lohjan Saarenta — Kahden aikuisen kivitalokoti, käytännöllisin ja avarin tilaratkaisuin,
luonnon ja järvimaiseman ehdoilla.

Yksi Lohjan Asuntomessujen 2021 teemoista on sujuva arki niin tilasuunnittelussa, sisustusratkaisuissa kuin sijainnissakin. Lammi-Kivitalot vastaa tähän teemaan talomalliston ainutlaatuisella muunneltavuudella. Jokainen Lammi Kivitalo voidaan suunnitella yksilöllisesti. Niin myös asuntomessukohteemme, joka on kahden aikuisen arkeen sovellettu muunnelmayhdestä suosituimmista talomalleistamme, Saarennasta.

Lohjan Saarennan suunnittelun lähtökohtana on toiminut Lammi Ideakirjan Saarenta-talomalli, jonka on suunnitellut rakennusarkkitehti Hannele Haataja. Rakennuttajapariskuntaa miellytti erityisesti Saarennan tilaratkaisut ja kivitalojen
joustavat muunneltavuusmahdollisuudet. Valmiin talomallin pohjalta oli helppo lähteä työstämään oman tulevan kodin suunnitelmaa yhdessä rakennusarkkitehti Jukka Ulvisen
kanssa. Näin syntyi asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukainen, yksilöllinen Lammi Kivitalo.

1-kerroksisen talon pohjaratkaisu perustuu sekä neliöiden tehokkaaseen käyttöön että toiminnallisiin ratkaisuihin. Keittiö, ruokailu ja olohuone ovat yhtenäistä avotilaa. Avotilan eteen sijoittuu terassialue, josta sisätilan lailla avautuvat näkymät suoraan Lohjanjärvelle. Terassi rajautuu toiselta sivultansa talon saunasiipeen, jossa sijaitsee harrastehuone, sauna ja suihkutila. Päämakuuhuoneen vieressä on vaatehuone, jonka läpi kuljetaan päämakuuhuoneen yhteydessä olevaan wc:hen. Wc:n kanssa samassa tilassa sijaitsee myös vaatehuolto, jonka sijainti heti vaatehuoneen vieressä tuo tehokkuutta arjen toimintoihin. Kodin kaksi muuta makuuhuonetta tarjoavat mukavasti tilaa perheen jo aikuisten lasten vierailuille ja yöpymiselle sekä etätyöskentelylle.

Lohjan Saarennan sisustussuunnittelusta ovat vastanneet sisustusarkkitehdit Mikko Vesanen ja Anna Katriina Tilli, MAK Sisustusarkkitehtitoimistosta. Toiveet ja lähtökohdat
sisustuksen suunnittelulle ovat tulleet rakennuttajaperheeltä, talon tulevilta asukkailta.
Talon sisätiloissa on pyritty korostamaan sekä ympärillä olevaa luontoa että rauhaa ja läsnäoloa. Kantavana ajatuksena on ollut retriittimäinen tila, jossa ovat tasopainossa sekä hiljentyminen ja lepo että liikkuminen ja kehosta huolehtiminen. Sisä- ja ulkotilan toiminnot ja määritykset on tarkoitettu sulkeutuvan yhtenäiseksi kokonaisuudeksi suojaisan terassialueen muodossa.

Kaikissa kodin tiloissa on materiaalien, valaistuksen, kiinto- ja irtokalustuksen ja esim. vesikalusteiden osalta pyritty noudattamaan ajattomia ja yksinkertaisia määrityksiä. Ajatuksena on ollut, että koti olisi vielä 30 vuoden päästä määrityksiltään yhtä mieluinen ja yhtä ajankohtainen.

Lisätietoja:
Marjo Mäki, Markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Lammin Betoni Oy
+358 207 530 457
marjo.maki@lammi.fi

Markus Inkiläinen, Markkinointi- ja kehityspäällikkö, Lammin Betoni Oy
+358 207 530 408
markus.inkilainen@lammi.fi

www.lammi.fi, @lammikivitalot, @lohjansaarenta, #lammikivitalo

Lammin Betoni on vuonna 1956 perustettu perheyritys ja kivirakentamisen pioneeri. Vuosikymmenten aikana alaa muovanneet tuoteinnovaatiot tekivät jo kauan sitten Lammista kivirakentamisen suunnannäyttäjän. Tänään Lammi on elinvoimainen ja vakavarainen alan markkinajohtaja, joka valmistaa huippulaadukkaita harkko- ja perustustuotteita, joista syntyy kunnianhimoisia ja yksilöllisiä kivitaloja. Yrityksen tuotantolaitokset sijaitsevat Lammilla, Vantaalla ja Dabrowa Gorniczassa Puolassa. Lammin asiakkaita ovat rakennusalan ammattilaiset ja omakotitaloja rakentavat perheet.

 

Lehdistötiedote 1.10.2019

Kivitalon uusi muoto

Lammi Kivitalo -suunnittelukilpailu arkkitehti- ja rakennusarkkitehtiopiskelijoille 1.10.–15.11.2019

Lammi Kivitalot on Suomen ostetuin kivitalomerkki. Erityisesti laadusta, designista ja luotettavuudesta tunnettu yritys etsii nyt uusia, ennakkoluulottomia näkemyksiä kivitaloarkkitehtuurista. Siksi se haastaa arkkitehti- ja rakennusarkkitehtiopiskelijat tutustumaan harkkorakentamisen materiaaleihin ja mahdollisuuksiin suunnittelukilpailun kautta.

Kaksi kilpailukategoriaa tämän päivän ja tulevaisuuden asumiseen

Kilpailun tavoitteena on löytää uusia ideoita ja harkkorakentamisen ratkaisuja pientalorakentamiseen ja arkkitehtuuriin kahdessa kategoriassa: Kaupunkitalo ja Tulevaisuuden talo. Kategoriat on valittu vastaamaan tämän päivän ja tulevaisuuden asumiseen.

Kaupunkitalo-kategoriassa paneudutaan nykytrendiin, jossa unelmana on asua pientalossa kaupungin palveluiden ja kulkuyhteyksien lähellä. Tulevaisuuden talo -kategoriassa etsitään opiskelijoiden ennakkoluulottomia näkemyksiä siitä, mihin pientaloarkkitehtuuri on muotoutumassa kymmenessä vuodessa.

Pääpalkintona 4 000 euroa

Kilpailussa jaetaan 4000, 2000 ja 1000 euron arvoiset rahapalkinnot. Lisäksi voittajatyöt (1-3 kpl) julkaistaan Lammi Ideakirja -talomallistossa suunnittelijatietoineen.

 Kilpailuaika on 1.10.-15.11.2019. Kilpailuun kannustetaan osallistumaan kaikki opintojaan suorittavat tai opinnoissaan loppusuoralla olevat, päättötyötään tekevät arkkitehti- ja rakennusarkkitehtiopiskelijat.

Kilpailun kautta Lammi Kivitalot haluaa edistää suomalaista kivitaloarkkitehtuuria yhdessä tulevaisuuden suunnittelijoiden kanssa. Kilpailun tulokset julkistetaan marraskuussa 2019.

Lisätietoja:

lammi.fi/suunnittelukilpailu

Markus Inkiläinen
Hallituksen puheenjohtaja, Lammin Betoni Oy
+358 207 530 408
markus.inkilainen@lammi.fi
www.lammi.fi

Lammi on vuonna 1956 perustettu perheyritys ja kivirakentamisen pioneeri. Vuosikymmenten aikana alaa muovanneet tuoteinnovaatiot tekivät jo kauan sitten Lammista kivirakentamisen suunnannäyttäjän. Siksi alalla nykyisin käytössä olevien tuotteiden ja käytäntöjen lähde löytyykin lähes aina juuri Lammilta.

Tänään Lammi on elinvoimainen ja vakavarainen alan markkinajohtaja, joka valmistaa huippulaadukkaita harkko- ja perustustuotteita, joista syntyy kunnianhimoisia ja yksilöllisiä kivitaloja. Yrityksen tuotantolaitokset sijaitsevat Lammilla, Vantaalla ja Dabrowa Gorniszassa Puolassa. Lammin asiakkaita ovat rakennusalan ammattilaiset ja omakotitaloja rakentavat perheet.

 

Tiedote 11.12.2018

Lammi uudistaa brändinsä Ida Framin kanssa

Lammi Kivitaloista parhaiten tunnettu Lammin Betoni uudistaa brändinsä Palvelumarkkinoinnin toimisto Ida Framin kanssa. Ida Fram valittiin Lammin kumppaniksi kilpailutuksen kautta.

Kivirakentamisen palveluita ja betonituotteita tekevä Lammin Betoni Oy on toteuttamassa mittavaa brändiuudistusta. Uudistuksessa kaikki konsernin yritykset ja tuoteryhmät tuodaan yhden Lammi-brändin alle. Samalla uudistetaan yrityksen visuaalinen ilme sekä kirkastetaan Lammin tarina ja ydinviestit kohderyhmittäin.

– Lammi on yli 60 vuotta toiminut perinteikäs suomalainen perheyritys. Ida Framin kanssa tehtävä markkinoinnin uudistus on suurin koko historiamme aikana. Odotukset ja tavoitteet yhteistyöllemme ovat korkealla”, Lammin markkinointi- ja kehityspäällikkö Markus Inkiläinen kertoo.

Ida Framin ja Lammin yhteistyö on alkanut brändityöllä ja visuaalisen ilmeen uudistuksella, messuosaston suunnittelulla, 32 talomallin ideakirjalla ja koko konsernin verkkosivuston uudistuksella. Lammin uusi visuaalinen ilme jalkautetaan yrityksen kaikkeen tekemiseen vuoden 2019 aikana.

– Lammi on Suomessa kivitalojen markkinajohtaja ja kivirakentamisen edelläkävijä. Haasteellisessa pientalorakentamisen markkinassa on tärkeää pystyä uudistumaan ja kehittymään. On upeaa olla mukana tekemässä kasvunälkäisen perheyrityksen uutta tulemista Suomessa ja kansainvälisesti, Ida Framin toimitusjohtaja Panu Laaksonen iloitsee.

Lammin tiimissä työskentelevät Ida Framissa projektipäällikkö Riikka Antila, AD ja luova johtaja Jirka Sauros, Copywriter Kati Hartikainen ja tuotanto-AD Jussi Salakka. Hakukonemarkkinoinnin ja verkkomainonnan ratkaisuista vastaa Simo Räsänen. Lammin Betonilla markkinoinnista ja brändiuudistuksesta vastaavat Markkinointi- ja kehityspäällikkö Markus Inkiläinen sekä Markkinointi- ja viestintäpäällikkö Marjo Mäki.

Lisätietoja:

Markus Inkiläinen, Markkinointi- ja kehityspäällikkö, Lammin Betoni Oy
+358 207 530 408
markus.inkilainen@lamminbetoni.fi
https://www.lammi.fi

Panu Laaksonen, toimitusjohtaja, Palvelumarkkinoinnin toimisto Ida Fram Oy
+358 40 517 7931
panu.laaksonen@idafram.fi
https://www.idafram.fi

Lammin Betoni on 1956 perustettu Suomen johtava anturamuottien, betonikivien ja kivitalojen valmistaja. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2017 noin 13,9 miljoonaa euroa ja henkilökuntaa konsernin palveluksessa on 56 henkilöä. Yrityksen tuotantolaitokset sijaitsevat Lammilla, Vantaalla ja Dabrowa Gorniszassa Puolassa. Lammin asiakkaita ovat rakennusalan ammattilaiset ja omakotitaloja rakentavat perheet.

Ida Fram on Suomen ensimmäinen palvelumarkkinoinnin toimisto, joka yhdessä digitaalisen median toimiston Into-Digital Oy:n ja vaikuttajamarkkinoinnin toimisto Babler Oy:n kanssa palvelee asiakkaitaan 30 työntekijän voimin. Ida Framin asiakkuuksiin lukeutuvat Lammin lisäksi mm. Lomarengas, Folksam ja Laatutakuu.

 

Lehdistötiedote 10.10.2018

Lammi lanseeraa uuden tuoteinnovaation FinnBuildissa

Suomalainen betonituotteiden ja kivitalojen valmistaja Lammi on tuonut markkinoille pitkäjänteisen tutkimustyön tuloksena syntyneen uuden tuoteinnovaation. Ammattirakentamiseen suunniteltu Lammi Kuorikivi esitellään suurelle yleisölle FinnBuildissa.

Lammi Kuorikivi on kivirakentamisen uusin innovaatio, jonka ominaisuudet on suunniteltu vastaamaan ammattilaisten tarpeisiin ja toiveisiin. Kuorikivi yksinkertaistaa ja nopeuttaa rakentamista sekä lisää rappauspinnan lujuutta ja käyttöikää.

Kuorikivi on valueristeharkko, jonka ulkokuorena ja rappausalustana toimii 200×200 mm ruutuihin jaettu 25mm paksu, mallisuojattu betonikuori. Kantavana sisäkuorena toimii 200mm betonikuori ja eristeenä grafiitti-EPS. Kuorikivellä on erinomainen iskunkestävyys ja se on valmis rapattavaksi heti valun jälkeen.

“Lammi Kuorikivi syntyi halusta parantaa rappausalustan ja pinnan hallintaa sekä ominaisuuksia. Kuorikivi on pitkän tuotekehittelyn tulos ja syntynyt yhteistyössä TTY:n kanssa. Tuote on hyödyllisyysmallisuojattu. Kuorikivi-tuoteperhe käsittää yhteensä kuusi harkkotuotetta ja laajentaa entisestään Lammin tuotevalikoimaa ammattirakentamiseen”, Lammin markkinointi- ja kehityspäällikkö Markus Inkiläinen kertoo.

Toisena syksyn uutuustuotteena Lammi tuo Tassu-valmisanturamuottiin lisäraudoitteet. Kohdekohtaisesti tehdyt lisäraudoitteet on nyt saatavissa Tassu-valmisanturamuotteja myyviltä rautakauppiailta.

Uutuustuotteet ovat esittelyssä Lammin messuostolla 6H28.

Lisätietoja:

Markus Inkiläinen, Markkinointi- ja kehityspäällikkö, Lammin Betoni Oy
+358 207 530 408
markus.inkilainen@lammi.fi
lammi.fi

Lammin Betoni on 1956 perustettu johtava anturamuottien, betonikivien ja kivitalojen valmistaja. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2016 13,5 miljoonaa euroa ja henkilökuntaa konsernin palveluksessa on 50 henkilöä. Yrityksen tuotantolaitokset sijaitsevat Lammilla, Vantaalla ja Dabrowa Gorniszassa Puolassa. Lammin asiakkaita ovat rakennusalan ammattilaiset ja omakotitaloja rakentavat perheet.