Rakennuskivet kestävään ja turvalliseen taloon

Lammi-rakennuskivien ominaisuudet ovat pitkän tuotekehityksen ansiosta turvalliset niin luonnolle, lompakolle, kuin rakentamisen aikataulullekin.

Luonnon kiviaineksesta, sementistä ja vedestä valmistetut rakennuskivet ovat paloturvallisia, lahoamattomia sekä sään- ja pakkasenkestäviä. Ne ovat myös ekologisia ja täysin kierrätyskelpoisia.

Massiivinen, lämpöeristetty kiviseinä on kesällä viileä ja talvella lämmin, sillä se on paitsi tiivis, myös lämpöä eristävä ja varaava. Kivien erinomainen mittatarkkuus tekee rakentamisesta sujuvaa: kiviä ei muurata, vaan vain ladotaan.

Kätevä suunnitella ja rakentaa

Rakentaminen ja pinnoittaminen sujuvat nopeasti ja materiaalia säästäen. Erilaiset putkitukset, kaapeloinnit ja rasiat on kivien valuonteloiden ansiosta vaivatonta upottaa seiniin.

Rakenteen lujuus antaa vapautta suunnittelulle. Patentoitu aukonylitysratkaisu luo helppoutta työmaalle ja vapautta suunnitteluun hyvän kuormituskapasiteettinsa ansiosta. Kiinnitysten ja ripustusten asentaminen onnistuu suoraan kiviseinään ilman erillisiä tukia, mikä helpottaa etenkin kalustus- ja sisustusvaiheita.

Ladottavat tuotteet ovat yhteensopiva tuoteperhe, joissa jokaisessa leveydessä löytyy kulmakappaleet ja päätykappaleet. Tuotteet myydään Lammi Kivitalon myyntiverkoston kautta.

Kaikkien Lammi Kivi -tuotteiden valmistusta ja laatua valvoo Inspecta Sertifiointi Oy.

Energiatehokas lämpökivi

Lämpökivi koostuu ontelollisista betonikuorista ja niiden väliin vaarnaliitoksella kiinnitetystä grafiitti-EPS -lämmöneristeestä, joka on täysin päästövapaa ja kierrätettävä materiaali.

Perinteiseen EPS:n verrattuna eristepaksuutta voidaan pienentää n. 20 % lämpöarvojen kärsimättä. Lämpökivi soveltuu näin ollen erinomaisesti matalaenergiarakentamiseen. Seinärakenne takaa myös tutkitusti hyvän ääneneristävyyden, jonka ansiosta rakenne toimii erinomaisesti myös liikenne- ja lentomelualueilla.

Käyttökohteita ovat ulkoseinärakenteiden ohella perustukset ja kellarikerrosten maanpaineseinät.

Lämpökivi on timanttihiottu äärimmäisen tarkkoihin mittoihin.

Muottikivi järeisiin rakenteisiin

Muottikivestä rakennat varmat ja vahvat rakenteet eri käyttötarkoituksiin: perustuksiin, maanpaineseiniin, kantaviin ja osastoiviin seiniin, tukimuureihin ja maakellareihin. Muottikivien avulla rakenteet valmistuvat helposti myös ahtaissa olosuhteissa kuten hissikuiluissa.

Muottikivestä on helppo latoa korkeitakin rakenteita ja muureja. Päätyponttien ansiosta kivet kiinnittyvät toisiinsa eikä latomiseen tarvita laastia. Ennen valua sisärakenteeseen voidaan asentaa pystysuuntaisia putkituksia. Raudoitettuna muottikivillä saadaan aikaan massiivinen, tiivis ja luja rakenne.

Kevyt, kantava väliseinäkivi

Erittäin mittatarkka väliseinäharkko soveltuu sekä puu- että kivirakenteisten rakennusten väliseiniin. Osakivet helpottavat työstämistä ja vähentävät leikkaustarvetta. Lisäksi esim. oviaukkojen ylityksiä varten toimitetaan sinkityt aukonylitysprofiilit, mikä nopeuttaa työtä.

Kivet kiinnitetään ohutsaumamuurauslaastilla ja sauman vahvuus on noin 1-2 mm. Raudoitettuna kevyt väliseinäkivi vahvistuu kantavaksi mutta ohueksi (100 mm) seinärakenteeksi. Betoninen materiaali on myös suositeltava kosteiden tilojen materiaaliksi.

Väliseinäkivillä saat sujuvuutta sisätyövaiheisiin. Kivissä oleviin onteloihin voidaan sijoittaa vesijohdot suojaputkineen, sekä hanakulmarasiat. Sähkö- ja muut kaapeloinnit sekä erilaiset laiterasiat saadaan upotettua seinän sisään.

Kiviseinä voidaan tasoituksen jälkeen viimeistellä maalaamalla, tapetoimalla tai laatoittamalla. Myös erilaiset kiinnitykset ja ripustukset on helppo ja turvallinen tehdä lujaan kiviseinään.