Torppa Rauhala

4 h + k + khh + etätyötila + saunaosasto + kesähuone 187 m2

Päivi ja Timo Ekman rakennuttama moderni Lammi Kivitalo nousi kallion päälle upeisiin maisemiin. Talo on uusi, mutta sen tarina on pidempi: samalla tontilla on aikoinaan sijainnut Timon isovanhempien kotitila ja vanhempien kesämökki.

Piha on pieni ja luonnonmukainen, mutta luonto on elämässä mukana aina sisätiloja myöten. Isot ikkunapinnat tuovat meren ja valon sisään kaikkialle: pääsisäänkäynnille, keittiön aamiaistiskille, ylä- ja alakerran oleskelutiloihin ja autokatokseen. Jopa saunan lauteilla istuessa ihaillaan maisemaa, joka avautuu alas lahdelle ja metsäisen mäen rinteeseen.


Merimaisemia ja luonnonvaloa! Kaarle Koivukankaan arkkitehtisuunnittelun punainen lanka oli talon luontoyhteys, joka toteuttikin asukkaiden toiveet maisemakodista. Ikkuna-aukotuksia on kaikkiin ilmansuuntiin, mikä takaa erittäin valoisat sisätilat.

Yläkertaa on sijoitettuna kaikki, mitä arkielämässä tarvitaan. Keittiön kalusteita suunnitellessa pohdittiin tarkoin, mikä on kaunein paikka juoda aamukahvit. Sen mukaan baaritiski sai oman paikkansa.

Ikkunat avautuvat tontin joka suuntaan. Kallion laelta avautuvat ehkäpä messualueen parhaimmat näkymät edessä olevalle Matalahdelle.

Yläkerrassa on avoimien oleskelutilojen ja keittiön lisäksi kaksi makuuhuonetta, joista toinen on tällä hetkellä työhuonekäytössä. Toiminnallisuuksia on ajateltu pitkälle tulevaisuuteen. Jos esimerkiksi portaissa kulkeminen on joskus vaikeaa, käytössä on myös hissivaraus.

Kodin jokaisesta huoneesta avautuva näkymä on merkityksellinen ja tarkkaan harkittu. Maisemassa on muistoja jo Timon lapsuudesta, ja esimerkiksi portaikon ikkunasta näkee mäntymetsään tarkoin asemoidun linnunpöntön.

Sisätiloissa huomio kiinnittyy maiseman ohella etenkin kaareviin seinärakenteisiin, joita on korostettu tyylikkäällä rimoituksella.

Alakertaan sijoittuvat saunatilat ja suuri arkiolohuone, joka on mahdollista jakaa myöhemmin kahdeksi tilavaksi huoneeksi. Tilankäytön muunneltavuus huomioitiin jopa talon sähkösuunnitelmia tehdessä.

Arjen käytännöllisyyttä edustaa pääsisäänkäynnin lähellä oleva tilava arkieteinen, missä huuhtaistaan koirien tassut pesusyvennyksessä rapalenkiltä kotiin tullessa. Lisäksi molempiin kerroksiin rakennettiin kylpyhuoneet tulevaisuutta ajatellen.

Tutustu myös toiseen messukohteeseemme. Rauhalanrinne on kolmihenkisen perheen harkitun tehokas koti.

 

Tilaa Lammi Koti -lehti

Lue koko artikkeli messutalosta ja sen asukkaista uudesta Lammi Koti -lehdestä. Nouda lehti Lammin messukohteista tai tilaa se kotiisi – postitamme lehden sinulle elokuussa. Tilaa lehti kotiisi.

Tilaa Lammin Ideakirja

Hae ideoita ja inspiraatiota lähes 40 talomallia sisältävästä ideakirjasta! Tilaa omasi ja ota askel kohti elämäsi kotia.

Jätä meille yhteydenottopyyntö

Haluatko kysyä asiantuntijaltamme kivitalon rakentamisesta?

Jätä meille yhteydenottopyyntö. Asiantuntijamme palaa asiaan mahdollisimman pian.

Voit myös soittaa meille numeroon 0207 530 400. Vastaamme aina arkisin klo 8-16.
0207 530 400