Usein kysyttyä

Onko toiveissasi yksilöllinen, laadukas ja turvallinen kivitalo? Oletko haaveillut kivitalokodista ja sen toteuttamisesta toiveidesi mukaan? Olemme keränneet tähän osioon yleisimmät kivitalorakentamiseen liittyvät kysymykset vastauksineen.

Millainen on kivitalon rakentamistapa?

Yksilöllinen kivitalorakentaminen tapahtuu aina paikalla rakentaen eli talo rakennetaan rakennuspaikalla. Useimmiten urakkamuotona on osaurakointi, jolloin pystytys on jaettu muutamalle urakoitsijalle eri työvaiheiden mukaisesti. Parhaan laadun takaamiseksi Lammi Kivitaloilla on laaja ja laadukas yhteistyöverkosto, jonka toimijoiden kanssa Lammi on tehnyt yhteistyötä jo vuosien ajan. Heidän avullaan talounelmat muuttuvat todeksi.

Miten kivitalojen energiatehokkuutta valvotaan?

Lammi Kivitalo on luontaisesti tiivis. Massiivinen kiviseinä pitää talon lämpötilan miellyttävänä ympäri vuoden, viilentäen kesäkuumalla ja pitäen lämmön tasaisena pakkasilla. Rakennustuoteteollisuus RTT:n mukaan kivirakenteisen talon tiivistä ja massiivista runkoa hyödyntämällä voidaan säästää lämmitysenergiasta 5–10 % ja jäähdytykseen tarvittavasta energiasta jopa 50 %. Vähäinen energiankulutus säästää myös ympäristöä. Lammi Kivitaloille tehdään aina kaksivaiheinen tiiveysmittaus. Ensimmäinen mittaus tehdään, kun runko on rakennettu ja toinen, kun talo on viimeistelty. Tämän jälkeen talolle annetaan lopullinen tiiveystulos.

Miten kivitalo eristää ääntä?

Kivitalo on hiljainen, sillä massiivinen rakenne eristää hyvin talon ulkopuoliset äänet. Myös kivirakenteiset väliseinät ovat ääneneristävyydeltään ylivoimaisia. Kivitalon rakenne täyttää erittäin hyvin talolle asetetut desibelivaatimukset.

Millainen sisäilma kivitalossa on?

Turvallinen, kestävä ja laadukas rakenne sekä oikeanlainen ilmanvaihto tekevät kivitalosta terveellisen kodin asua ja elää. Lammi Kivitalojen kaikki tuotteet ovat saaneet M1-tunnuksen eli parhaan mahdollisen sisäilmaluokituksen.

Miten kivitalon ja kivirakentamisen turvallisuus varmistetaan?

Lammi Kivitalojen betoniharkkojen laatu ja turvallisuus varmistetaan jo tuotteen suunnittelupöydällä ja valmistusta suunniteltaessa. Tuotekehityksessä harkkoihin valitaan parhaat mahdolliset, testatut raakaaineet ja harkoista suunnitellaan täysin yhteensopivat tuoteperheet. Markkinoille tullessaan uudet harkkotuotteet testataan aina Lammin omassa laboratoriossa sekä ulkopuolisessa testilaitoksessa.

Ollakseen laadukkaita, harkkojen täytyy olla mittatarkkoja, yhteensopivia tuoteperheen muiden tuotteiden, kuten kulma- ja päätykappaleiden, kanssa sekä helppoja asentaa työmaalla.

Harkot ovat turvallinen rakennusmateriaali, sillä ne eivät sisällä lainkaan orgaanisia aineita. Ne eivät siis reagoi kosteusvaurion sattuessa homehtumalla.