Villa Senior kiteytyy yhteen teemaan: meri

Villa Senior

Lars-Eric ja Viola Thylin valitsivat talotoimittajakseen Lammi-Kivitalot, joka ennakkotarkastelussa osoittautui selkeästi vahvimmaksi kivitalotoimijaksi. Lammi-Kivitalojen toimitukset ja palvelu toimivatkin moitteetta koko projektin ajan – niinkuin todellisilta ammattilaisilta voi odottaakin. Yhteyshenkilöt olivat helposti tavoitettavissa, mikä on tärkeää asiakkaan turvallisuudentunteen kannalta.

Lammi-Kivitalot tarjosi Villa Senioriin kattavan tuotepaketin, joka sisälsi runkorakenteiden lisäksi kattomateriaalit ja -ristikot, ovet ja ikkunat. Paketoitu kokonaisuus helpotti rakentamista ja säästi aikaa, kun suuri osa tarvittavasta tavarasta tuli luotettavasti yhdestä paikasta, sovitun aikataulun mukaisesti. Thylin vertaa muiden tuntemiensa rakentajien talohankkeita ja uskoo toteutuksen Lammi-Kivitalojen kanssa selvästi minimoivan rakentajan ongelmia.

Villa Senior sijaitsee Pohjanlahden rannalla, aivan meren tuntumassa. Talon länsipuolella aukeaa meri, ja valoa tulvii tasaisesti joka ikkunasta ilman eteläisen auringon voimakkainta hehkua. Pariskunta on tyytyväinen päätökseensä rakentaa kivitalo ympäristöön, jossa useimmiten on kosteata ja tuulista.

Lars-Eric Thylinin vinkit rakentamista suunnitteleville

  • Huomioi ympäristö, johon rakennat! Veden ääreen rakentavan on suunnittelussa huomioitava, että rakennusmateriaalit elävät kosteuden ehdoilla. Vaikka kivi onkin kosteuden kestävää, eivät kaikki materiaalit sitä ole. Kosteuden on päästävä pakenemaan jostakin, jottei se jää rakenteiden väliin aiheuttamaan homeongelmia.
  • Myös tuuli, aurinko ja muut elementit vaikuttavat taloosi. Ne on syytä huomioida suunnittelussa, jo ennenkuin rakennat.
  • Arkkitehti kannattaa tutustuttaa tulevan talosi ympäristöön ennenkuin piirustuksia aletaan hahmotella. Talo ei ole koskaan ympäristöstään irrallinen kokonaisuus, jonka voi vain piirtää paperille pohjois-etelä-suunnassa. Se on osa maisemaa ja sen on elettävä ympäröivän luonnon ehdoilla, ilmansuuntien kanssa toimivasti.Pysyt helpoimmin ajan tasalla toimituksista ja projektisi etenemisestä, kun hankit samalta talotoimittajalta mahdollisimman kattavan materiaali- ja palvelupaketin. Tällöin saat yhden yhteyshenkilön sen sijaan, että joutuisit jatkuvasti tavoittelemaan eri yritysten edustajia. Säästät aikaa ja vähennät päänsärkyjä!

Palaa takaisin Talotarinoihin »