Suunnittelijaesittely: Katja Jämsä

Olemme onnekkaita, että saamme tehdä yhteistyötä monien ammattilaisten kanssa asiakkaidemme hankkeissa. Haluammekin esitellä suunnittelijoita, joiden suunnittelemia talomalleja löytyy Lammi Ideakirjasta. Olemme pyytäneet heitä kertomaan hieman itsestään ja toiminnastaan sekä suunnitteluun liittyvät vinkit omaa, uutta kotia suunnitteleville perheelle.

Esittelyssä Katja Jämsä.
Katjan suunnittelemia Talomallisto-kohteita ovat Valkama, Sarva, Valo 1, Valo 2, Valo 3 ja Valo 4.

Kerro itsestäsi, yrityksestäsi ja tavastasi suunnitella?

Olen Katja Jämsä, rakennusarkkitehti. Olen suunnitellut pientaloja vuodesta 1997, eli kokemusta sen saralta löytyy yli 20 vuotta. Erikoisosaamiseni on kivitalorakentaminen, mutta muutkin materiaalit ovat varsin tuttuja.

Suunnittelutapani on asiakaslähtöinen ja kuuntelen mielelläni asiakkaan toiveita. Tutustun huolellisesti taustatietoihin, sekä olemassa olevaan tai tulevaan rakennuspaikkaan. Työni tärkeimpiä tavoitteitani ovat rakennuksen kauneus, käytännöllisyys ja pitkäaikaisuus, sekä terveelliset materiaalit.

Millaiset ovat hyvät lähtökohdat ja -tiedot suunnittelulle?

Suunnittelun lähtötiedoiksi tarvitaan tonttitiedot: tonttikartta, kaavamääräykset ja mahdollinen rakennustapaohje. Sen lisäksi olen pyytänyt asiakkaitani tekemään esim. tilatarveluettelon tai jopa tarkemman huonoluettelon toiveineen.  Myös ideakuvakansio omista mieltymyksistä / haaveista helpottaa suunnittelijaa löytämään tyylin.

Jokaisella suunnittelijalla on oma tyyli, joka näkyy suunnittelukohteissa. Mistä tunnistaa suunnittelemasi talon?

Tyylini on aika moderni, mutta käytännöllinen.

Vinkkisi omaa, uutta kotia suunnitteleville perheille?

Juurikin tuo tilantarveluettelo olisi hyvä tehdä ja miettiä valmiiksi. Raamina budjetti ja tontin antamat rajoitteet. Ja kannattaa ehdottomasti käyttää arkkitehtia apua tontin etsintään, varsinkin, jos yhtään mietityttää onko tontille mahdollista toteuttaa omia unelmia.

Mikä inspiroi sinua suunnittelutyössäsi?

Innostun saadessani uuden kohteen ja haastavat tontit tai muut rajoitteet vaan tuovat lisää pontta suunnitteluun.

Mikä on suosikkisi kaikista Lammin Talomallisto-kohteista ja miksi?

Suosikkini on joskus itselleni suunnittelema Valo 3. Jos saa oman suunnitelman valita suosikikseen.

***

Haluatko kuulla lisää? Jos tarvitset apua oman kotisi suunnittelussa, Katjan yhteystiedot löytyvät tästä. Kaikki kivitalomyyjämme auttavat tarvittavien yhteistyökumppaneiden löytämisessä. Jätä yhteydenottopyyntö meille täällä.

Info@katjajamsa.fi
puh. 040 828 4158
www.katjajamsa.fi
Facebook: Arkkitehtisuunnittelua Katja Jämsä
Instagram: ark_katja_jamsa