Mistä Lammi Kivitalon hinta muodostuu?

Talounelman toteuttaminen on monelle rakennuttajalle iso taloudellinen ponnistus. Niinpä tuleva koti kannattaa suunnitella huolella, jotta se kestää aikaa ja täyttää toiveet budjetin raameissa pysyen. Ammattitaitoisen ja asiantuntevan myyjän apu on ensiarvoisen tärkeää. Kivitalon rakentamista suunnitellessa myyjä auttaa ja opastaa toiveiden toteuttamisessa ja kertoo, mitä asioita tulee ottaa huomioon. Näin saadaan toiveiden mukainen lopputulos, joka on lähtökohtaisesti oikeanlainen, yksilöllinen Lammi Kivitalo-koti.

– Verkossa on monia ilmaisia kustannuslaskureita, kuten TaloPeli ja Kivitalolaskin, joiden avulla asiakas voi hahmotella tulevan kotinsa hintaa. Realistisimman arvion saa kuitenkin, kun tekee laskelman yhdessä asiantuntevan talomyyjän tai projektinvetäjän kanssa, Lammi Kivitalojen aluemyyntipäällikkö Hannu Ahokas vinkkaa.

Myyjän kanssa talounelmalle hahmotellaan budjetti, jossa on huomioitu talon lisäksi myös tontin ja piha-alueiden rakentaminen, mikä on tärkeä osa valmista kokonaisuutta ja hyvä ottaa huomioon jo suunnitteluvaiheessa.

– Kun luonnossuunnitelmat ovat riittävän pitkällä, projektinjohtaja tekee kustannuslaskelman joko itse tai yhdessä niihin erikoistuneen yrityksen kanssa. Tällöin saadaan tarkempi kustannusarvio taloprojektille.

Arviossa näkyvät, mitä muun muassa maarakennus, runkomateriaalit, talotekniikka, kalusteet ja pintamateriaalit maksavat. Hinnan eri osa-alueista etenkin maanrakennus ja talotekniikka voivat syödä suuriakin summia.

– Itse talon hintaan pystytään vaikuttamaan merkittävästi suunnitteluvaiheessa. Niin talon koko, arkkitehtuurin moninaisuus kuin huonekorkeuskin vaikuttavat lopulliseen summaan, Ahokas kertoo.

Kustannustehokkaimpaan lopputulokseen päästäänkin huolellisen ja ammattimaisen suunnittelun sekä asiantuntevan projektinjohtajan avulla.

– Tärkeintä on kokonaisuus, sen toimivuus, suunnittelu, laadukas rakentaminen ja luottamus toiminnan ja tekijöiden välillä. Rakentaminen ja rakennuttaminen on yksi elämän suurimmista ja projekteista. Siksi on tärkeää, että rinnalla on osaava, luotettava ja ammattitaitoinen rakentamisen kumppani, joka auttaa sinua kaikissa tilanteissa. Sinun ei tarvitse olla yksin projektin ja siihen liittyvien päätösten kanssa. Me olemme apunasi.

Peruskorjaamisen ja Rakentamisen Kehittämiskeskuksen arvioimat
keskimääräiset kulujen jakautumiset kivitalopakettina toteutetussa
omakotitalohankkeessa:

  • Rakennuttaminen 4 %
  • Maa- ja pohjarakennus 7 %
  • Perustukset ja ulkopuoliset rakenteet 7 %
  • Runkorakenteet 25 %
  • Täydentävät rakenteet 12 %
  • Pintarakenteet 16 %
  • Kalusteet, varusteet ja laitteet 7 %
  • LVIS-(konetekniset) työt 17 %
  • Työmaan käyttö ja yhteiskustannukset 5 %

+ tontti, lainhuudatus, tontin verot ja mahdolliset lohkomiskustannukset.

PRKK ry on omakotirakentajien ja remontoijien valtakunnallinen yhdistys, joka tuottaa rakentajille ja remontoijille puolueettomia rakennusalan neuvonta- ja koulutuspalveluja.

Edellä annetut prosentit ovat keskiarvoja. Ne saattavat muuttua huomattavasti, esimerkiksi maanrakennustöiden ja asukkaiden valintojen vaikutuksesta.

Lammi Ideakirjan talomalleista on laadittu kokonaishinta-arviot eli Kustannusmallit, jotka saa kivitalomyyjiltämme tai meidän kotisivujemme kautta.