Kellariperustus

Kellariperustukseen päädytään usein kaavaehtojen, tontin ominaisuuksien tai lisätilan tarpeen vuoksi. Kellariperustusta käytetään usein rinnetonteilla, osakellarina tai kokokellarina. Tasamaalle rakennettaessa kellarilla saadaan esimerkiksi harraste- tai varastotiloja jopa kokonaisen kerroksen verran. Lujarakenteinen kellariperustus tarjoaa helposti muunneltavaa tilaa, jossa väliseiniä ei välttämättä tarvita.

Lähes joka maaperään

Kellariperustus on mahdollista toteuttaa lähes kaikkiin maaperätyyppeihin. Kellariperustus rakennetaan yleensä samalla periaatteella kuin harkkoperustus. Valetun betonianturan päälle muurataan betoniharkoista seinän runkorakenteet, jotka kellariperustuksessa muurataan joko kylmäksi, puolilämpimäksi tai lämpimäksi tilaksi. Kellarin runkorakenteen päälle asennetaan betonilaatat (ontelolaatat, paikallavalettu laatta), jonka jälkeen voidaan jatkaa talon rakentamista halutulla tavalla.
Ammattitaitoinen rakennesuunnittelija auttaa tekemään yksityiskohtaisen suunnitelman kellariperustuksellesi sen mukaan, millaisia tiloja kellariin haluat.

Tee kellariperustus oikein

Perustukset ovat rakennuksen kenties tärkein osa. Huolella toteutetut perustusrakenteet takaavat parhaan mahdollisen kosteus- ja rakenneteknisen toimivuuden ja siten pitkäikäisen talon.

Hyvä lämmöneristys ja routasuojaus suojaavat perustusta ja koko rakennusta routavaurioilta sekä kosteus- ja homeongelmilta. Asianmukainen salaojitus ja kapillaarikatko pitävät perustuksen alaisen maaperän kosteuden kurissa. Jos maaperässä on radonia, tulee radonsuojaus tehdä erillisen suunnitelman mukaisesti.

Kellariperustuksen yleisin riskikohta liittyykin kosteuteen. Jos kellariperustus tehdään huokoisesta materiaalista (huomioi kevytsoraharkkojen tai muurauslaastin huokoisuus), on se suojattava huolellisesti kosteutta vastaan. Kosteutta voi tulla rakenteisiin sateen, valumavesien, kapillaarisen imun ja virtauksen myötä sekä sisätiloista.

Kellariperustuksen monet edut

Lammin betoniharkoista toteutettu kellariperustus on turvallinen ja kestävä. Mittatarkkoja harkkoja ei tarvitse muurata lainkaan, vaan ne vain ladotaan paikalleen ja valetaan umpeen. Niistä syntyy kosteutta kestävä, palamaton ja tiivis rakenne. Kellaritoimituksemme sisältää myös radonsuojauksen.

Kellari on myös luja: et tarvitse pakollisia väliseiniä ja voit suunnitella tilankäytön vapaasti. Kellari on energiatehokas, sillä se on erinomaisesti lämpöä eristävä, tiivis ja massiivinen.

Lammi tarjoaa kellariperustuksen helposti, nopeasti ja kustannustehokkaasti yhdestä paikasta. Kattava kellaritoimituksemme sopii myös omatoimirakentajalle.

Lue lisää kellariperustuksesta.