Suunnittelukilpailun voittajat on nyt valittu

Lammi Kivitaloilla on pyrkimys monin tavoin edistää suomalaisen kivitaloarkkitehtuurin vastuullisuutta. Järjestimme jo perinteeksi muodostuneen suunnittelukilpailun loppu vuodesta 2022. Kilpailussa oli kaksi kategoriaa: kustannus- ja materiaalitehokas kivitalo sekä vähähiilinen ja energiaomavarainen kivitalo.

Suunnittelukilpailumme tavoitteena on löytää uusia ideoita ja harkkorakentamisen ratkaisuja pientalorakentamiseen ja arkkitehtuuriin. Saimme määräpäivään mennessä huikean määrän kilpailutöitä, ja olemme erittäin ilahtuneita aiheen herättämästä kiinnostuksesta. Kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille!

Kilpailun tuomaristo arvioi töitä niin arkkitehtuurin, rakenteiden kuin pohjaratkaisujenkin näkökulmista. Lammin edustaja ja tuomariston puheenjohtaja Markus Inkiläinen pitää suunnittelukilpailua hyvänä tapana etsiä uusia vastuullisia talomalleja. Vähähiilisessä rakentamisessa huomioidaan erityisesti rakennusosien materiaalit ja alkuperä, rakennuksen mahdollisimman pitkä elinkaari, sekä energiatehokkuus. Energiatehokkuuden parantaminen on yksi rakentamisen tehokkaimpia keinoja hillitä päästöjä. Hyvällä suunnittelulla on valtava vaikutus kivitalon vastuullisuuteen.

Kilpailun lopputuloksena yritys lunastaa talomallistoonsa kolme uutta mallia. Jokainen niistä täydentää nykyistä valikoimaa. Erityisesti mallisto kasvaa klassisen tyylikkäillä kustannustehokkailla ratkaisuilla. Kolme voittajatyötä ovat suunnitelleet Oladeji Akintimehin, Pekka Kuusjärvi ja Maria Azmani. Voittajatyöt tullaan julkaisemaan palkinnonjakotilaisuudessa helmikuussa 2023. Onnittelut voittajille!

 

Lisätietoja:
Enni Rautiainen, Markkinointi- ja viestintäasiantuntija, Lammin Betoni Oy
+358 207 530 457, enni.rautiainen@lammi.fi

Markus Inkiläinen, Markkinointi- ja kehityspäällikkö, Lammin Betoni Oy
+358 207 530 408, markus.inkilainen@lammi.fi

 

Lammin Betoni on vuonna 1956 perustettu perheyritys ja kivirakentamisen pioneeri. Vuosikymmenten aikana alaa muovanneet tuoteinnovaatiot tekivät jo kauan sitten Lammista kivirakentamisen suunnannäyttäjän. Tänään Lammi on elinvoimainen ja vakavarainen alan markkinajohtaja, joka valmistaa huippulaadukkaita harkko- ja perustustuotteita, joista syntyy kunnianhimoisia ja yksilöllisiä kivitaloja. Yrityksen tuotantolaitokset sijaitsevat Lammilla, Vantaalla ja Dabrowa Gorniczassa Puolassa. Lammin asiakkaita ovat rakennusalan ammattilaiset ja omakotitaloja rakentavat perheet.