Myyjä on aina asiakkaan apuna

Hyvä asiakaspalvelu, luotettavuus ja laaja ammattilaisten verkosto ovat talomyyjän tärkeimpiä ominaisuuksia. Parhaimmillaan asiakassuhde on tiivis aina uuden kodin esisuunnittelusta muuttamiseen saakka. Pirkanmaalla toimiva Jussi Peltomaa heittäytyy jokaiseen projektiinsa 100-prosenttisesti, ja työpäivät muotoutuvat pitkälti asiakkaiden mukaan.

Jussi Peltomaan työpäivät eivät ole koskaan tasaista toimistopuurtamista, vaan paperitöiden ja palaverien ohella hän tekee tarkistuskäyntejä työmailla, tapaa yhteistyökumppaneita ja tutustuu heidän uusiutuviin tuotevalikoimiinsa, ratkaisee meneillään olevien työmaiden mahdollisia haasteita ja ennen kaikkea on tavattavissa aina asiakkaiden ottaessa yhteyttä. Silloin tällöin iltaisin tai viikonloppuisin hän myös esittelee upeita valmistuneita kohteita rakentamista harkitseville.

– Kutsun itseäni mieluiten kivitalomyyjäksi. Käyntikortissa lukee myyntipäällikkö, mutta tittelit eivät ole työssäni se olennainen asia. Tärkeintä on tyytyväinen asiakas ja onnellinen kivitalon omistaja, Peltomaa kertoo.

Lammi Kivitalojen myyjä ei kauppaa pelkkää materiaalia, vaan työssä on porauduttava syvemmälle. Jo ensikohtaamisissa, ennen rakentamispäätöksen tekemistä, on myyjällä oltava riittävästi psykologista silmää ja asiakaspalvelutaitoja, jotta hän saavuttaa asiakkaansa luottamuksen.

– On oltava rehellinen, pystyttävä katsomaan asiakasta silmiin ja seisottava sanojensa takana, Peltomaa pohtii.

kuva: Jussi Peltomaa / Lammi-Kivitalot myyntipäällikkö

Karkeasti jaoteltuna on kaksi eri tapaa, miten kivitalon hankkimisessa lähdetään liikkeelle. Toisinaan asiakkaat ovat prosessissa pidemmällä ja tulevat jo melkein valmiiden arkkitehtiluonnostensa kanssa myyjän luokse neuvottelemaan rakentamisesta. Tavallisimmissa tapauksissa kuitenkin lähdetään liikkeelle lähes nollapisteestä ilman minkäänlaisia omia esivalmisteluja.

– Heittäydyn jokaiseen projektiin mukaan sataprosenttisesti. Lähden liikkeelle kuuntelemalla asiakkaan tarinan ja heidän omat lähtökohtansa rakentamiselle. Haluan tietää taustoista niin paljon kuin mahdollista. Minua kiinnostaa esimerkiksi, kuinka he ovat saaneet tontin, kauanko he ovat miettineet rakentamista ja tietenkin millainen on heidän unelmatalonsa. Tässä vaiheessa on hyvä pohtia myös budjetin suuruutta. Vasta sitten ryhdyn suosittelemaan heille sopivaa arkkitehtia ja muita yhteistyökumppaneita.

– Työni onkin usein konsultointia ja oikeiden ihmisten saattamista saman pöydän ääreen.

Jussi Peltomaan omasta verkostosta löytyy esimerkiksi muutamia kokeneita ja kivitaloarkkitehtuuriin perehtyneitä arkkitehtejä, joiden tapaamista hän suosittelee asiakkailleen.

– Asiakaspalautteen perusteella tämä on osoittautunut hyväksi tavaksi. Teen pientä esikarsintaa, jotta asiakas pääsee hiukan helpommalla.

Peltomaa on asiakkaansa tukena ja turvana aina siihen saakka, kunnes koti on valmis. Talomyyjän erityisiä ilonhetkiä ovatkin juuri valmiin kodin näkeminen ja sen mahdollinen esittely tuleville rakentajille.

-Minulla on asiakkaita, jotka tekevät jo toista Lammi-Kivitaloaan, ja olen saanut olla molemmissa heidän projekteissaan mukana. Hyvin hoidettu ja rehellisesti tehty työ kantaa aina hedelmää, Peltomaa muistuttaa lopuksi.