Kauniit julkisivut ovat talon käyntikortti

Vasta rakennettu koti viimeistellään persoonalliseksi pintaverhoilulla. Rappauksella voidaan korostaa esimerkiksi ovia, ikkunoita tai talon mielenkiintoista arkkitehtuuria. Vaihtoehtona on osittain tai kokonaan puuverhoiltu kivitalo. Pintaverhoilun materiaalin ja värin valintaan vaikuttaa omien mieltymysten ohella myös tontin kaavamääräykset.

Rappausten pintakäsittelyllä on tarkoitus antaa julkisivupinnalle haluttu väri ja saada suojaa kastumista sekä likaantumista vastaan. Uudet tekniset innovaatiot tarjoavat runsaasti uusia energia- ja kustannustehokkaita ratkaisuja ja ne on suunniteltu kestämään vaihtelevia sääolosuhteita, kuten kosteutta sekä pakkasta.

Harkkoseinät pohjustetaan ja oikaistaan tarvittaessa verkotuslaastilla ennen varsinaista pinnoitusta. Oikeilla aineilla tehtynä pinnoitus lisää seinien kestävyyttä ja käyttöikää. Rappauspintaan saadaan väri joko rappauslaastipintaan levitettävällä maalilla tai läpivärjätyllä pintalaastilla. Maali toistaa pohjarappauslaastin pinnan rakenteen. Värillistä pintalaastia käytettäessä tekstuuri tehdään pintalaastin työstötavalla. Mitä voimakkaampi tekstuuri julkisivussa on, sitä tummemmalta rappaus näyttää.

Lammi Lämpökivet mahdollistavat myös muut pinnoitusmateriaalit kuten puu- tai hirsiverhoilun. Tällöin Lammin harkkoseinää ei tarvitse oikaista tai käsitellä lainkaan, puuverhoilun alle riittävät pelkät harkon pintaan kiinnitetyt tuuletuksen mahdollistavat koolausrimat.