Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

Talon suunnitteluun ja rakentamiseen kannattaa varata aikaa. Kun turha kiire jätetään pois, se näkyy positiivisesti suunnittelun tarkkuudessa, kustannusten hallinnassa ja laadukkaassa toteutuksessa.

Lammi-Kivitalojen ammattitaitoisten myyjien luokse kannattaa suunnata heti, kun haave oman kodin rakentamisesta alkaa kyteä. Saat heiltä tarkkaa tietoa kivitalorakentamisesta ja löydät heidän laajan kontaktiverkostonsa kautta parhaat mahdolliset ammattilaiset talosi tekemiseen.

 1. OTA YHTEYTTÀ LAMMI-KIVITALOIHIN
  Tule rohkeasti keskustelemaan kanssamme omasta unelmien kodistasi. Etsimme sinulle parhaan mahdollisen arkkitehdin, joka tuntee kivitalorakentamisen mahdollisuudet. Tällöin hahmotellaan myös budjettiasi ja rakentamisen raamejasi. Yhdessä asiantuntevan Lammi Kivitalo -myyjän kanssa kotisi räätälöidään haluamaksesi kokonaisuudeksi.
 2. TONTTI MÄÄRITTÃÀ TALON MUODON, KOON JA SIJOITTELUN
  Ota ammattilainen mukaasi tontin ostamiseen, niin vältyt turhilta, myöhemmiltä pettymyksiltä. Tontin kaavamääräykset ja maaperä vaikuttavat siihen, voiko tontille toteuttaa juuri sellaisen kodin, josta haaveilet.
 3. KÄYTÄ RIITTÄVÄSTI AIKAA SUUNNITTELUUN JA SUUNNITELMIEN HIOMISEEN
  Ota suunnitteluun ja yhteisiin palavereihin mukaan jo heti alkuvaiheessa laaja ammattilaisten verkosto. Keskeisiä henkilöitä arkkitehdin ohella ovat rakenne-, LVI-, sähkö-, sisustus- ja pihasuunnittelijat. Tällöin pystytään huomioimaan pienimmätkin toiveet, säästytään turhilta työvaiheilta rakentamisessa ja tehdään suuria kustannussäästöjä. Suunnitteluvaiheessa määritellään kustannukset ja pohditaan, vastaako määrittelemäsi rakennusbudjetti kustannusarviota. Suunnittelun päätteeksi on hyvä tehdä vielä kokoava kustannuslaskelma yhdessä ammattilaisen kanssa yllätyksien välttämiseksi.
 4. TARJOUS JA SOPIMUS
  Suunnittelun päätteeksi Lammi-Kivitalot tarjoaa pakettiratkaisun yksilöllisesti suunnitellusta kivitalostasi. Sopimuksen jälkeen annamme sinulle käyttöösi myös OMA PROJEKTI -verkkopalvelun, josta löydät muun muassa sertifikaatteja, ohjeita ja yhteistyökumppaneita.
 5. RAKENNE- JA LVI-SUUNNITTELIJAT
  viimeistelevät rakennettavan kotisi työ- ja lupakuvat valitsemillesi tuotteille ja materiaaleille. Samalla kun suunnitelmia päivitetään, Lammi-Kivitalot tarkistaa, miten muutokset vaikuttavat annettuun tarjoukseen.
 6. MAARAKENNUSTYÖT ALKAVAT
  Samaan aikaan kun kaivinkone muotoilee tonttia, hoidetaan kunnan liittymät ja ylimääräisten puiden kaato. Kustannukset pienenevät merkittävästi, jos piharakentamisen pohjatyöt ja ulkovalaisun kaapelointi tehdään samaan aikaan muiden kaivinkonetöiden kanssa.
 7. RAKENTAMISEEN KANNATTAA VARATA AIKAA
  Projekti etenee hallitusti ja budjetin mukaan, kun sitä vetää alan ammattilainen. Hänen on tunnettava jatkuvasti päivittyvät viranomaisvaatimukset, uusin rakennustekniikka ja viimeisimmät materiaaliuutuudet tarkasti. Hänellä on hallussaan myyjän ohella myös laaja eri alojen ammattilaisten verkosto. Parhaimmillaan rakentaminen on viimeiseen saakka hiottua tiimityötä. Projektinjohtajan tehtävänä on aikatauluttaa rakentaminen sujumaan ilman kallista tyhjäkäyntiä.
 8. MUUTTO UUTEEN KOTIIN
  Ulkorappaus voidaan tehdä, kun seinärakenteet ovat kuivuneet riittävästi. Kotiin voidaan kuitenkin muuttaa jo ennen ulkopintojen rappausta, heti viranomaisten tekemän muuttotarkastuksen jälkeen.
 9. VIIMEISTELY TEKEE PIHA-ALUEISTA TURVALLISIA
  Viimeisessä vaiheessa toteutetaan pihasuunnitelman mukainen ulkovalaistus ja pihakiveykset sekä viimeistellään terassialueet ja tehdään tarvittavat istutukset.