Suunnittelijaesittely: Jukka Ulvinen

Olemme onnekkaita, että saamme tehdä yhteistyötä monien ammattilaisten kanssa asiakkaidemme hankkeissa. Haluammekin esitellä suunnittelijoita, joiden suunnittelemia talomalleja löytyy Lammi Ideakirjasta. Olemme pyytäneet heitä kertomaan hieman itsestään ja toiminnastaan sekä suunnitteluun liittyvät vinkit omaa, uutta kotia suunnitteleville perheelle.

Esittelyssä Arkkitehtuuritoimisto Jukka Ulvinen.
Jukan suunnittelema Talomallisto-kohde on Juno.

Kerro itsestäsi ja yrityksestäsi?

Olen rakennusarkkitehti Jukka Ulvinen eteläiseltä Pohjanmaalta.

Kerro hieman työhistoriastasi ja kuinka kauan olet suunnitellut pientaloja?

Olen suunnitellut Lammi-taloja ympäri Suomea 2000-luvun alusta alkaen noin 500 kohteen verran. Suunnittelutehtävät aloitin jo 1980-luvulla valmistumiseni jälkeen.

Millaiset ovat hyvät lähtökohdat ja -tiedot suunnittelulle?

Hyvän suunnittelun lähtökohdat alkavat rakentajalle mieleisestä rakennuspaikasta ja rakentamisen reunaehtojen tuntemisesta. Rakentaminen kun on luvanvaraista toimintaa, on tärkeää perehtyä asemakaavaan ja sen määräyksiin sekä ottaa selvää mm. maaperästä.

Jokaisella suunnittelijalla on oma tyyli, joka näkyy suunnittelukohteissa. Mistä tunnistaa suunnittelemasi talon?

Suunnittelen mielelläni kompakteja ja toimivia pientaloja. Tyylin ratkaisee ympäristöön sopivuus ja tietysti rakentajan mieltymykset.

Vinkkisi omaa, uutta kotia suunnitteleville perheille?

Rakentajille talokirjat helpottavat hahmottamaan tilojen kokoa ja riippuvuuksia toisiinsa. Tätä kautta päästään myös kiinni kustannuksiin. Erilaiset verkossa toimivat kuvakirjastot auttavat kätevästi välittämään suunnittelijalle halutun ”fiiliksen”.

Mikä on suosikkisi kaikista Lammin Talomallisto-kohteista ja miksi?

Lammi Talomallistossa on useita toimivia ratkaisuja erilaisille rakennuspaikoille.
Suunnittelemistani malliston taloista suosikkini on Juno, josta onkin tehty monenlaisia versioita eri kattomalleilla. Ratkaisu on tehokas esim. tiivistyvillä kaupunkialueilla ja sisältää jo valmiiksi vaaditun irtaimistovaraston.

***

Haluatko kuulla lisää? Jos tarvitset apua oman kotisi suunnittelussa, Jukan yhteystiedot löytyvät tästä. Kaikki kivitalomyyjämme auttavat tarvittavien yhteistyökumppaneiden löytämisessä. Jätä yhteydenottopyyntö meille täällä.

Arkkitehtuuritoimisto Jukka Ulvinen
puh. 0400 661 421
jukkaulvinen@icloud.com