Ideasta toimeen!
Nyt on oikea aika rakentaa kivitalo.

Olemme saaneet omakotitaloa suunnittelevilta asiakkailtamme paljon kyselyitä. Uskaltaako rakennusprojektin aloittaa heti? Pitävätkö toimitusajat? Riittääkö materiaaleja? Löytyykö työvoimaa? Vastauksemme on kyllä. Kokosimme 6 hyvää syytä käynnistää omakotitalon rakennusprojekti juuri nyt.

1. Toteuta haaveet tilavammasta kodista

Etätyö on tullut jäädäkseen. Monessa perheessä on siihen totutellessa syntynyt haaveita hiljaisesta työhuoneesta, omasta pihasta ja väljemmistä neliöistä. Haaveita ei kannata jättää toteuttamatta. Kerrostaloasunnon hinnalla on mahdollista rakentaa tilavampi omakotitalo, jossa jokainen perheenjäsen mahtuu elämään, työskentelemään ja rentoutumaan. Ja kun rakennat uudelle omakotitaloalueelle, saat bonuksena nopeat tietoliikenneyhteydet ja toimivan julkisen liikenteen.

Onko haaveita turvallista toteuttaa talouden näkökulmasta? Koronakriisin elvytystoimet maailmantaloudessa ovat olleet voimakkaat. Tämä on osaltaan vaikuttanut positiivisesti rakentamiseen, sillä esimerkiksi finanssivalvonta päätti palauttaa asuntolainojen lainakaton takaisin perustasolle 90 prosenttiin. Myös lainojen viitekorot ovat edelleen pysyneet nollan alapuolella. Rakennusprojekti kestää kaiken kaikkiaan 1–2 vuotta, joten monella nyt rakentavalla ajatukset ovat ajassa, jolloin kriisi on toivottavasti selätetty kokonaan. Me Lammilla katsomme tulevaisuuteen varmoin mielin!

2. Osaavia tekijöitä on nyt hyvin saatavilla


Kevään 2020 akuuteimman koronakriisin aikana asuntomarkkinat taantuivat hetkeksi, ja myös yksittäisiä rakennusprojektien aloituksia on siirretty tulevaan. Sinun projektisi kannalta se on hyvä asia, sillä väljemmät aikataulut ovat vapauttaneet laadukkaita ja osaavia tekijöitä – näin aloitusaikataulu ei jää työvoiman saatavuudesta kiinni. Hyvä työvoiman saatavuus kannattaa kuitenkin hyödyntää nyt, sillä asuntomarkkinat lähtivät jo alkukesästä nousuun.

3. Materiaaleja löytyy ja toimitusajat ovat lyhyet


Rakennusmateriaalien varastotilanne on eri toimittajilla nyt pääsääntöisesti hyvä. Joissain tuotteissa toimitusajat ovat jopa normaalia lyhyempiä. Entä sitten hinta? Voit jopa päästä hyödyntämään erilaisia kampanjoita, sillä hintojen nousupainetta ei ole materiaaleissa lähiaikoina nähtävissä. Tietyissä materiaaleissa maailmanlaajuisen kysynnän hiipuminen on laskenut myös raaka-aineiden markkinahintaa, mikä on näkynyt suoraan esimerkiksi rakennuseristeiden hinnoissa.

4. Rakennusliikkeiden kustannustaso kannustaa

Koronakevät on hidastanut jonkun verran myös rakennusliikkeiden taloutta. Omakotirakentajalle se tarkoittaa mahdollisuutta hyödyntää tilanne kustannuksissa ja samalla työllistää yrityksiä. Rakennusliikkeillä on nyt motivaatio turvata yritystensä työpaikat, mikä pitää hintatason tasaisena vielä pitkään, ja juuri nyt se saattaa näkyä jopa hintatason pienenä alenemisena. Kilpailutuksissa tilanne saattaa näkyä siten, että samaa työvaihetta pystyy tällä hetkellä tarjoamaan todennäköisemmin useampi yritys. 

5. Omakotitalo on halutuin ja edullisin asumismuoto

Oma tupa, oma lupa – suomalaiset arvostavat tilaa, itsenäisyyttä ja yksityisyyttä. Pientaloteollisuus PPT ry julkaisi keväällä 2020 laajan tutkimuspaketin eri asumisvaihtoehtojen hinnoista. Samassa tutkimuksessa omakotitaloasuminen osoittautui Suomen halutuimmaksi asumismuodoksi. Yli 70 % suomalaisista haluaisi asua pientalossa.

PTT:n tutkimuksen mukaan omakotitalo on selvästi neliöhinnoiltaan ja asumiskustannuksiltaan halvin asumisen vaihtoehto. Tutkimuksen sivuilla pääset vertailemaan hintalaskuria eri kaupungeissa.

Esimerkki:
Uuden omakotitalon hankintahinta Vantaalla on 3 190 €/m2 ja uuden kerrostaloasunnon hankintahinta Helsingissä on 7 418 €/m2. Uusi helsinkiläinen 80-neliöinen kerrostaloasunto maksaa siis saman verran kuin uusi vantaalainen yli 180-neliöinen omakotitalo. Oman kotisi löydät ehkä näistä talomalleistamme:
Valo Saarenta Katve

 

6. Työllistät yrityksiä ja tuet kotimaista tuotantoa

Rakentamalla nyt tuet samalla tärkeällä tavalla suomalaisia rakennusalan yrityksiä ja ammattilaisia. Rakentamisella on aina positiivinen vaikutus myös talouden yleiseen kasvuun. Alalla vaikuttaa monia pienyrittäjiä, joten samalla kun hyödynnät kustannussäästöt, tuet kotimaista yrittäjyyttä. Tiesitkö, että Lammi Kivitaloissa kaikki tuotteet valmistetaan Suomessa ja Lammin tuotteet ovat avainlippumerkittyjä?

Hyvä tapa tutustua kivitalorakentamiseen on käydä lähiseutusi Lammi-taloesittelyissä.
Tilaa kutsu tuleviin esittelyihin!

Tilaa uusi Lammin Ideakirja

Hae ideoita ja inspiraatiota lähes 40 talomallia sisältävästä ideakirjasta! Tilaa omasi ja ota askel kohti elämäsi kotia.

Jätä meille yhteydenottopyyntö

Haluatko kysyä asiantuntijaltamme kivitalon rakentamisesta?

Jätä meille yhteydenottopyyntö. Asiantuntijamme palaa asiaan kahden arkipäivän kuluessa.

Voit myös soittaa meille numeroon 0207 530 400. Vastaamme aina arkisin klo 8-16.

0207 530 400
Rekisteriseloste